Klager etter orgasme-dokumentar

- Ren produktreklame.

REKLAME: Sex-programmet «Orgasmegarantien» i Sverige får kritikk og er blitt klaget inn til Granskningsnämnden for å promotere en type sexleketøy. Foto: SVT
REKLAME: Sex-programmet «Orgasmegarantien» i Sverige får kritikk og er blitt klaget inn til Granskningsnämnden for å promotere en type sexleketøy. Foto: SVT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske statskanalen SVT er blitt klaget inn til Granskningsnämnden, som er det nærmeste vi kommer et svensk Kringkastingsråd. Flere har reagert på minidokumentaren «Orgasmgarantin».

- Reklamefilm forkledd som dokumentar, skriver en av mange, som har reagert på SVT-dokumentaren, skriver Aftonbladet. Kanalen blir beskyldt for å bedrive «ren produktreklame».

Lufttrykksvibrator

I dokumentarfilmen snakker kvinner om sine opplevelser med en type vibrerende sexleketøy, en såkalt lufttrykksvibrator - som ifølge programmet er et nytt populært sexleketøy.

Kritikkene er rettet mot det som blir oppfattet som ren produktplassering - og at én type sexleketøy og lufttrykksvibrator blir eksponert.

- Har betydd mye for mange

Prosjektleder Stina Schedwin for programmet «Orgasmegarantien» er ikke enig i kritikken. Hun hevder at de har laget en minidokumentar om en ny type teknikk som blir brukt av flere sexleketøy-produsenter i ulike produkter, og svarer følgende:

- Vi ønsket å få fram at denne teknikken har betydd mye for mange når det gjelder å få orgasme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer