Klager inn TikTok

Forbrukerrådet og 16 andre forbrukerorganisasjoner klager inn appen TikTok for å legge til rette for ulovlig reklame mot barn.

KLAGES INN: TikTok klages inn til EU. Foto: Reuters.
KLAGES INN: TikTok klages inn til EU. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En fersk rapport har avdekket at det sosiale nettverket TikTok, der brukerne kan dele korte videoer, også bidrar til at barn får servert reklame for usunn mat og skjønnhetsprodukter. Ifølge rapporten fra BEUC (The European Consumer Organisation) svarer over 40 prosent av niåringene spurt at de bruker TikTok.

- TikTok er fullt klar over at de har brukere både over og under 13 år, og har et spesielt ansvar for at de yngste brukerne blir ivaretatt og skjermet for denne typen innhold¸ sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket i en pressemelding.

- Reklame rettet mot denne gruppen er strengt regulert av en grunn. Det er derfor alvorlig at TikTok muliggjør at annonsører og innholdsleverandører kan operere med skjult reklame og målrette seg mot barn og ungdom, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket.

Barn må få beskyttelse

Forbrukerrådet skriver at TikTok har nedfelt i sinne vilkår at markedsføring rettet mot barn ikke er lov, samtidig gjør selskapet god butikk på at dette skjer, og gjør det også mulig å målrette reklame mot barn ned til 13 år.

I appen fremmes reklame blant annet gjennom

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.