Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klager mente at Sylvi Listhaug ble behandlet dårlig i Debatten. Det avviser Kringkastingsrådet

Elin Ørjaseter: - En statsråd må tåle skarpe spørsmål og tøff debattledelse.

 120 KLAGER:  29 av de 120 klagene som Kringkastingsrådet i dag behandlet, omhandler innvandrings- og flyktningspørsmål. Her er Per Edgar Kokkvold og kringskastingssjef Tor Gjermund Eriken på et tidligere møte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
120 KLAGER: 29 av de 120 klagene som Kringkastingsrådet i dag behandlet, omhandler innvandrings- og flyktningspørsmål. Her er Per Edgar Kokkvold og kringskastingssjef Tor Gjermund Eriken på et tidligere møte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kringkastingsrådet har mottatt flere klager fra folk som mener at NRK er ubalansert i innvandringsdebatten eller behandler innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) dårlig.

Flere seere reagerte sterkt på hvordan innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ble behandlet i programmet Debattens diskusjon om asylsaken 26. januar.

Avviste kritikken En av klagene til Kringkastingsrådet hevdet at Listhaug ble utsatt for personangrep og la skylden på debattleder Solheim.

Rådet avviste kritikken og Per Edgar Kokkvold uttalte at han ikke så noen grunn til å kritisere Debatten i denne sammenhengen.

Elin Ørjaseter var tydelig på at en statsråd må tåle skarpe spørsmål og tøff debattledelse.

Det var det enighet om blant alle rådsmedlemmene som tok ordet. Blant dem Bushra Ishaq, Per Edgar Kokkvold, Thor Bjarne Bore og Finn Egil Holm, skriver Journalisten.

«Misvisende og flyktningvennlig» 29 av de 120 klagene som Kringkastingsrådet behandler i dag, omhandler innvandrings- og flyktningspørsmål.

- Rådet registrerer at innvandringsdebatten har blitt mer polarisert og politisert de siste månedene. De første 25 klagebrevene omhandler NRKs dekning av dette temaet generelt og særlig behandlingen av innvandringsminister Sylvi Listhaug, heter det i innkallingen til møtet.

Fire personer har også klagd på det de mener var en «misvisende og flyktningvennlig» tittel på NRKs nettsider til en artikkel om overgrepene mot kvinner i Köln nyttårsaften.

Rådet har også fått ti klagebrev på en reportasje i P3 om en kvinne som sier at hun egentlig er en katt, men rådet vil ikke drøfte denne saken åpent.

- Denne saken egner seg ikke for streaming. Vi legger diskusjonen mot slutten av dagen, sa Kokkvold.

 REAGERTE:  Flere seere mente at programleder Ingunn Solheim behandlet Sylvi Listhaug for strengt i programmet Debatten. Foto: Tom A. Kolstad
REAGERTE: Flere seere mente at programleder Ingunn Solheim behandlet Sylvi Listhaug for strengt i programmet Debatten. Foto: Tom A. Kolstad Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!