«Debatten»

Klager på «Debatten»

Kringkastingsrådet har mottatt 15 klager på «Debatten» sist torsdag.

KRITISERES: NRK og programleder Fredrik Solvang har fått massiv kritikk etter at Resett-redaktør Helge Lurås ble invitert som gjest til torsdagens «Debatten». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRKs «Debatten» med programleder Fredrik Solvang forrige uke der temaet var «Har vi tatt for lett på Trump?», fikk mange til å se rødt.

Nå er programmet klaget inn til Kringkastingsrådet.

«Debatten» har nå mottatt 15 klager hos Kringkastingsrådet. Det er Kampanje som først melder dette.

- Hele seansen ble i det hele tatt en gedigen blemme for NRK; spesielt fordi NRK ikke er en privataktør, og som derfor burde holde seg for god til å fullstendig gruslegge det som burde vært en seriøs debatt; ved å (nok en gang) invitere det åpenbart mest tabloide valget de kunne komme med, skriver en klager, ifølge nettstedet.

Sterke reaksjoner

RESETT-REDAKTØREN: Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
RESETT-REDAKTØREN: Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Fredrik Solvang inviterte blant andre Helge Lurås, redaktøren for det kontroversielle alternative nettstedet Resett - det har fått mange til å reagere kraftig.

Fredrik Solvang ble også nedrent på Twitter, og måtte deaktivisere kontoen sin.

- Jeg har brukt Twitter aktivt for å forklare redaksjonelle valg og være i kontakt med publikum, men etter «Debatten» torsdag, da vi inviterte Resett-redaktør Helge Lurås, ble jeg sittende nesten to døgn der jeg forsøkte å forklare og forsvare hvordan redaksjonen hadde tenkt, sa han til Dagbladet i helga.

15 klager - foreløpig

Torsdag stilte «Debatten» spørsmålet «Har vi tatt for lett på Trump?». Bakteppet var angrepet mot Kongressen 6. januar, hvor en mobb med Trump-supportere tok seg inn i kongressbygningen.

Den kontroversielle Resettredaktøren Helge Lurås var blant de inviterte. I «Debattens» studio var en rekke profilerte politikere, deriblant Ap-leder Jonas Gahr Støre og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer