«Debatten»

Klager på «Debatten»

Kringkastingsrådet har mottatt 15 klager på «Debatten» sist torsdag.

KRITISERES: NRK og programleder Fredrik Solvang har fått massiv kritikk etter at Resett-redaktør Helge Lurås ble invitert som gjest til torsdagens «Debatten». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRKs «Debatten» med programleder Fredrik Solvang forrige uke der temaet var «Har vi tatt for lett på Trump?», fikk mange til å se rødt.

Nå er programmet klaget inn til Kringkastingsrådet.

«Debatten» har nå mottatt 15 klager hos Kringkastingsrådet. Det er Kampanje som først melder dette.

- Hele seansen ble i det hele tatt en gedigen blemme for NRK; spesielt fordi NRK ikke er en privataktør, og som derfor burde holde seg for god til å fullstendig gruslegge det som burde vært en seriøs debatt; ved å (nok en gang) invitere det åpenbart mest tabloide valget de kunne komme med, skriver en klager, ifølge nettstedet.

Sterke reaksjoner

Fredrik Solvang inviterte blant andre Helge Lurås, redaktøren for det kontroversielle alternative nettstedet Resett - det har fått mange til å reagere kraftig.

Fredrik Solvang ble også nedrent på Twitter, og måtte deaktivisere kontoen sin.

- Jeg har brukt Twitter aktivt for å forklare redaksjonelle valg og være i kontakt med publikum, men etter «Debatten» torsdag, da vi inviterte Resett-redaktør Helge Lurås, ble jeg sittende nesten to døgn der jeg forsøkte å forklare og forsvare hvordan redaksjonen hadde tenkt, sa han til Dagbladet i helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer