John Cleese etter intervju:

Klager

Monty Python-komikeren mener han ble dårlig behandlet av BBC i et intervju om kanselleringskultur. Nå skal han sende inn en formell klage til den britiske kanalen, ifølge en melding på Twitter.

LEI: Komiker John Cleese mener BBCs journalist hadde uredelige hensikter under et per nå upublisert intervju, som han i en Twitter-melding presiserer han ikke endte opp med å storme ut av. Her i anledning en samtale med Oxford Union i 2017. Foto: Roger Askew / Shutterstock
LEI: Komiker John Cleese mener BBCs journalist hadde uredelige hensikter under et per nå upublisert intervju, som han i en Twitter-melding presiserer han ikke endte opp med å storme ut av. Her i anledning en samtale med Oxford Union i 2017. Foto: Roger Askew / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble anspent stemning under et nylig, og ennå upublisert, BBC-intervju med John Cleese.

I natt publiserte Monty Python-komikeren en serie meldinger på Twitter, der han deler sin opplevelse av møtet med den asiatiske avdelingen til det britiske mediehuset.

82-åringen forteller han ble forsøkt framstilt som «gammeldags» og «skadelig», og at han avsluttet intervjuet på eget initiativ da journalisten ikke holdt seg til de avtalte samtaleemnene.

Video: Rød Løper/TV 2/TV3/TVNorge/Dagbladet TV Vis mer

Hevder han ikke mistet besinnelsen

Cleese er på turné med standup-forestillingen «Why There Is No Hope», og stilte for anledningen til et intervju med BBC World Asia.

På Twitter forteller han at de på forhånd hadde avtalt å snakke om forestillingen, men at journalisten i stedet ville snakke om hans meninger om kanselleringskultur, pandemien og Netflix-kontroversen rundt Dave Chappelle.

Cleese forklarer at han begynte med å svare «høflig» på spørsmålene til journalisten om det som etter alt å dømme var en samtale om mennesker som reagerer sterkt, eller tar seg nær av, ytringer i media.

- Jeg forklarte at hvis foreldre er overbeskyttende, så forbereder de ikke barna godt nok til å møte den virkelige, og ofte ikke så behagelige, verden, skriver Cleese på Twitter.

- Hun stilte deretter et usammenhengende spørsmål, der hun åpenbart prøvde å framstille meg som gammeldags, hensynsløs og skadelig, fortsetter han.

Svartelistet seg selv

Temaene er imidlertid noe John Cleese regelmessig uttaler seg om i media.

Komikeren har sammen med Channel 4 annonsert at de er i gang med å lage en dokumentarserie som skal hete «Cancel Me», der han vil utforske hvordan den yngre generasjonen forandrer reglene for hva som er akseptabelt å si.

I november gikk han ut mot studentforeningen på Universitetet ved Cambridge, etter at de hadde trukket invitasjonen om en panelsamtale med kunsthistoriker Andrew Graham-Dixon, etter han under debatt hadde parodiert Adolf Hitler.

I en Twitter-melding erklærte John Cleese seg selv som svartelistet, «før noen andre gjør det».

Videre skrev han at han beklaget til studentene som hadde håpet å få pratet med ham.

- Kanskje noen av dere kan finne en arena der «woke»-reglene ikke gjelder, avsluttet Cleese.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer