Forbrukerrådet og Riks TV

Klagestorm hos Forbrukerrådet: Kabelselskapene stoppet ulovlig tv-tvang, men prisene stiger fortsatt

Kundene opplever den nye prisen som et straffegebyr, ifølge Forbrukerrådet. 

DYRERE NETT UTEN DENNE: Velger du bort tv-dekoderen, blir som oftest bredbåndet dyrere i følge en undersøkelse foretatt av Dagbladet/Din Side.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
DYRERE NETT UTEN DENNE: Velger du bort tv-dekoderen, blir som oftest bredbåndet dyrere i følge en undersøkelse foretatt av Dagbladet/Din Side.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forbrukerrådet har i lang tid protestert mot kabel-TV-aktørenes krav om at kundene må abonnere på en TV-pakke for å få tilgang på bredbånd, og at det praktisk talt er umulig for publikum å bytte leverandør.

I 2014 fastslo Forbrukerombudet at såkalt koblingssalg av internett og tv var ulovlig etter markedsføringsloven. Kabelselskapene protesterte, men etter sterkt press, gikk de med på å endre praksis fra årsskiftet 2016 -2017.

Nå tilbyr de største aktørene, som Canal Digital og Get, bredbånd og tv-signaler separat. Men dropper du tv-dekoderen, får du prisøkning på bredbånd alene, slo Dagbladets forbrukernettside Din Side fast denne uka.

- Føles ikke som et valg

Prisen på kun bredbånd er blitt 150 kroner dyrere enn det samme nettilgang koster i en tv-pakke både hos Get og Canal Digital. I et eksempel Dagbladet har fått oversendt, er totalprisen for tv- og nett-pakke (699 kr) 50 kroner billigere i måneden, enn det bare å velge internett fra Canal Digital (749 kr).

Forbrukerrådet opplyser at de daglig får inn flere klager på dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer