ANKLAGER: Skuespiller Roxanne Pallett ba om unnskyldning etter å ha anklaget kollega Ryan Thomas for å ha slått henne under innspillingen av «Celebrity Big Brother». Foto: NTB Scanpix.
ANKLAGER: Skuespiller Roxanne Pallett ba om unnskyldning etter å ha anklaget kollega Ryan Thomas for å ha slått henne under innspillingen av «Celebrity Big Brother». Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Roxanne Pallett

Klagestorm mot «Celebrity Big Brother»: - Skandaløst

I 2018 kontaktet flere enn 25 000 personer det britiske medietilsynet for å klage på én enkelt hendelse.

Hele 27 602 personer tok kontakt med Ofcom, det britiske medietilsynet, for å klage på programmert «Celebrity Big Brother» i 2018. Det er mer enn noe annet program i året som har gått. Dette melder The Guardian.

Flere enn 25 000 av disse klagene knyttet seg til en enkelt hendelse. Hendelsen involverer skuespilleren Roxanne Pallett, kjent fra såpeserien «Emmersdale», og «Coronation Street»-skuespiller Ryan Thomas.

Ofcom etterforsker nå om hendelsen brøt deres retningslinjer. En konklusjon er ventet på nyåret.

Det hele startet da Thomas angivelig slo, dyttet eller dultet borti Pallett, som seinere omtalte det som et «slag», og kalte ham en «kvinnebanker», ifølge The Daily Mail.

Pallett uttrykte sterk bekymring for sin egen sikkerhet, og ba om å få sove i et rom lenger unna Thomas.

Ble tilbudt psykisk helsehjelp

Ifølge Metro tok Thomas anklagene så hardt at Channel 5, som i utgangspunktet hadde gitt ham en advarsel for hendelsen, tilbød ham psykisk helsehjelp. Han brøt flere ganger sammen i tårer, og uttrykte bekymring for at karrieren hans var over.

Bekymringene var imidlertid ubegrunnet. I de tusen britiske hjem - 25 000, for å være nøyaktig - kokte sinnet. Og det var ikke rettet mot Thomas.

Klagene mot Pallett rant inn, og noen gikk så langt som å anklage henne for å underminere de som jobber for å stanse vold mot kvinner. Kort tid etter ble alle Palletts sider på sosiale medier slettet.

31. august tok hele 21 av Palletts «Emmersdale»-kolleger til sosiale medier for å adressere det de kalte «kalkulert» og «manipulativ» atferd.

- Det er bekymringsverdig at noen kan si slike ting om noen og bli tatt på alvor. Vi har alle sett programmet, og ingenting skjedde. Skandaløst, tvitret skuespiller Charlie Webb, ifølge The Mirror.

De andre deltakerne av det populære kjendisprogrammet sympatiserte også i økende grad med Thomas.

Til slutt valgte Pallett å forlate programmet.

Sagaen endte derimot ikke der. Reaksjonene fortsatte, og flere tok til orde for at Roxanne burde betale tilbake hele summen, dersom hun hadde fått betalt for å være med på programmet. Roxanne avviste at hun hadde fått betalt.

Ba om unnskyldning

Til slutt brøt hun stillheten i et intervju med BBC, hvor hun ga en uforbeholden unnskyldning til Thomas.

- Jeg er veldig lei meg overfor Ryan, vennene hans, fansen hans, og alle som så på programmet, sa hun da.

Hun understreket at hun aldri hadde vonde hensikter, og unnskyldte spesielt til de som mente hun hadde motarbeidet arbeidet mot vold mot kvinner

- Jeg har selv vært et offer for vold i nære relasjoner tidligere. Jeg har jobbet med Women's Aid på grunn av denne erfaringen. Kanskje hadde reaksjonen min sammenheng med det.

Hun sa hun var «følsom og nærtaken», og at hun hadde feiltolket situasjonen.

- Jeg ber om unnskyldning, og skulle aldri ha tillagt ham de motivene jeg gjorde.

Både «Coronation Street» og «Emmersdale» er for øvrig å finne på lista over programmer Ofcom har mottatt flest klager på, sammen med blant annet nyhetsprogrammet Sky News, reality-programmet «Love Island» og talkshowet «Loose Women».