Coronaviruset

Klagestorm mot NRK: - Rasisme

Totalt 141 har klaget på innslaget, som flere frykter kan gi grobunn for fremmedfrykt og mobbing av barn med kinesisk bakgrunn. - Innafor, svarer NRK om innslaget.

KLAGESTORM: Dette innslaget ble vist på NRK Supernytt 10. mai, og har nå ført til en klagestorm mot NRK. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et sanginnslag som ble vist i programmet «Supernytt», NRK Supers nyhetsprogram for barn, vekker sterke reaksjoner.

Innslaget har ført til 101 klager til Kringkastingsrådet og 40 klager til NRK Publikumsservice. Det bekrefter sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet og Carina Berge i NRK Publikumsservice overfor Dagbladet. Begge sier at det er snakk om flere klager enn det som er vanlig for et enkelt innslag.

Det var Medier24 som omtalte saken først.

- Spiste en flaggermus

Innslaget er sendt inn av en seer, og omtales av programleder som «verdens kuleste coronasang». Den inneholder blant annet disse tekstlinjene:

I Kina var det en mannSom bodde i Wuhan(...)Han bodde i et husOg spiste bare boller og brusMen så gikk han tom for brusOg spiste en flaggermusSå fikk han covid-19.

NRK sier de mener innslaget er «innafor», men at de vil vurdere å fjerne det dersom de ser at det fører til negative konsekvenser for barn. Les hele svaret til redaktør Hildri Gulliksen i NRK Super litt lenger nede i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer