PROBLEMER: Mange Sumo-kunder hadde problemer med strømmetjenesten under semifinalen mellom Portugal og Wales i går kveld. Foto:  REUTERS/Gonzalo Fuentes
Livepic/ NTB Scanpix
PROBLEMER: Mange Sumo-kunder hadde problemer med strømmetjenesten under semifinalen mellom Portugal og Wales i går kveld. Foto:  REUTERS/Gonzalo Fuentes Livepic/ NTB ScanpixVis mer

Klagestorm mot TV 2 Sumo: - Kundene vil bli kompensert

Problemer med strømmingen under semifinalen i EM. 

Det var i går en klagestorm mot TV 2 på grunn av problemer med tjenesten Sumo under semifinalen mellom Portugal og Wales.

Mange av abonnentene opplevde elendig strømmekvalitet eller ble møtt med en feilkode som sa de ikke kunne spille av kampen i det hele tatt.

Kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2 opplyser at de siden i natt har jobbet med å finne ut av den eksakte årsaken til problemene.

NEDE: Dette bildet møtte mange av Sumo-kundene under semifinalen mellom Wales og Portugal. Foto: Skjermpdump
NEDE: Dette bildet møtte mange av Sumo-kundene under semifinalen mellom Wales og Portugal. Foto: Skjermpdump Vis mer

- Vi jobber på spreng for å sørge for at dette ikke gjentar seg. Det er bare å beklage overfor alle de som ble rammet av dette, sier Dahl til Dagbladet.

TV 2 og Sumo sender i kveld semifinalen mellom Tyskland og Frankrike kl 21.

- Kan dere garantere at det ikke oppstår problemer under kampen i kveld?

- Garantier er farlig å gi i alle sammenhenger, men vi ønsker selvfølgelig å ha en tjeneste som fungerer hundre prosent. Vi er avhengige av å ha tillit hos våre kunder. Vi håper å kunne vise i kveld at vi leverer hundre prosent, sier Dahl.

Blir kompensert

Dahl opplyser at alle kunder som har hatt problemer med Sumo vil bli kompensert for dette.

- Alle som har opplevd problemer med Sumo og tar kontakt med oss, vil bli kompensert, sier Dahl.

- Hva slags kompensasjon får de?

- Det vil være ulike former for kompensasjon, men noe kundene blir fornøyd med, sier Dahl.

Intern feil

Det er ikke første gang det har vært problemer med Sumo under EM. Også under kvartfinalen mellom Tyskland og Italia hadde kunder problemer med strømmetjenesten.

Dahl sier det er lenge siden de har hatt tilsvarende problemer med Sumo og at dette er noe som har oppstått denne uka.

- Det har vært litt ulike utfordringer. I går var feilen trolig internt hos oss. Vi hadde problemer med å levere signaler til de leverandørene vi bruker for å strømme innholdet til våre kunder, sier Dahl.

Problemet i går gjaldt strømming til Apple og IOS-enheter.

- Der noe ikke fungerer, kan andre ting fungere. Vi prøver å gjøre kundene oppmerksomme på alternative strømmemuligheter, sier Dahl.