Klaget inn «torturscene» i Hellström-film

Svenske filmsensurmyndigheter er ikke imponert.

15-ÅRSGRENSE: Svenske filmsensurmyndigheter har gitt Håkan Hellström-filmen 15-årsgrense på grunn av en scene med sterk vold. Foto: Dagbladet

Foto:Mette Møller/Dagbladet
15-ÅRSGRENSE: Svenske filmsensurmyndigheter har gitt Håkan Hellström-filmen 15-årsgrense på grunn av en scene med sterk vold. Foto: Dagbladet Foto:Mette Møller/DagbladetVis mer

Svenske filmsensurmyndigheter har gitt Håkan Hellström-filmen 15-årsgrense, blant annet på grunn av en mishandlingsscene.

«Känn ingen sorg» er basert på Hellströms tekster og musikk, og skal ha svensk premiere 19. juli.

Nå har distributøren, Svensk Filmindustri, klaget 15-årsgrensen inn for den svenske kammerretten, fordi man mener en 11-årsgrense ville være mer passende, melder TT Spektra.

Scenen som Statens medieråd fant for sterk for de yngre, beskrives som å ha «innslag av torturlignende mishandling, der man blir slått med knust glass, en brann der et menneske omkommer samt en scene der lidelsen dras ut når en alvorlig knivstukket mann er døende».

Regissører er Måns Mårlind og Björn Stein, og i hovedrollen finnes Adam Lundgren.

Også på rollelisten er Tomas von Brömssen og Marie Richardson.

TT Spektra har ikke klart å innhente kommentar fra Hellström selv, mens regissørduoen melder at de ikke vil uttale seg før endelig beslutning er tatt av retten, noe som forventes å skje neste uke.

(NTB)