Klam Carola

Carola har alltid flagget sin karismatiske kristentro.

CD: Man skal ikke stille sitt lys under en skjeppe, kan man lese i Bibelen. Kristendommens credo er å forkynne, og det tar Carola på bibelsk alvor. «Credo» er 56 minutter og 36 sekunder forkynnelse.

Påtrengende

Carola Häggkvist er troende - til litt av hvert, i hvert fall hvis vi skal feste lit til alt vi har lest om henne i 20 år. Hun har søkt tilhørighet i karismatiske sekter der tungetale, håndspåleggelse og helbredelse av alt fra kroniske smerter til homofili har stått på dagsordenen.

Om Carola har moderert seg med åra, vet jeg ikke.

Men hun er både en moderne kvinne og en typisk gla'kristen, som ikke lar sin tro begrense hvilke arenaer hun opererer på.

Carola har i karrieren bydd på flere høydepunkter, og i Melodi Grand Prix har hun alltid levert varene. Men andre deler av hennes musikalske portefølje har ikke ståkarakter engang. Akkurat som «Credo», som jeg oppfatter som klam og påtrengende.

Lær av Eidsvåg

Musikalsk er «Credo» variert og til tider riktig spennende. Her er soul, gospel, hip hop og ballader og visepop. Produksjonen er sjelfull, selv om noe blir vel mye Grand Prix. At Carola har en varm og behagelig stemme, er vel kjent for de fleste. Og hun må gjerne ha sin tro, men for meg blir det intenst forkynnende et sterkt minus. Mange artister har et religiøst ståsted, men benytter ikke nødvendigvis talentet til å prakke et kristent budskap på lytteren.

Lær av Bjørn Eidsvåg, som oppleves mer som et medmenneske med sterke, personlige tekster - også med et kristent fortegn - men uten at det føles påtvunget.

«Credo» er et veldreid studioprodukt med stort salgspotensial - for Oslo Gospel Choir-segmentet.