Klandrer Ally McBeal for spise-forstyrrelser

Skuespiller Portia De Rossie skylder på TV-serien

(Dagbladet.no:) Portia De Rossi utviklet anorksi mens hun spilte i TV-serien Ally McBeal fordi hun brukte Calista Flockhart og de andre syltynne kvinnene i serien som forbilder, skriver filmnettstedet IMBd.Skuespillerinnes vekt nådde bunnivå i 1999, i det hun hadde sultet seg selv ned til livstruende lave 37 kilo.

Brukte «Ally» som forbilde

I april-utgaven av bladet Vogue sier Portia:

- Jeg har ofte lurt på om jeg kanskje aldri hadde utviklet spiseforstyrrelser dersom det ikke hadde vært for serien. På den tiden hadde jeg ingen anelse om hva det ville si å være kjendis, og de eneste jeg kjente, som visste noe om det, var kvinnene jeg jobbet med på settet. De ble mine rollemodeller, sier Portia til bladet.

TV-serien om den smånevrotiske advokaten Ally McBeal hadde enorm suksess mot slutten av 90-tallet. Portia De Rossi kom med etterhvert som advokaten Nelle.

Kvinnelig kjæreste

Skuespilleren valgte å stå frem med spiseforstyrrelsen etter å ha fått hjelp, blant annet ved hjelp fra kjæresten sin- talkshow- verten Ellen De Generes, også kjent fra TV-serien \'Ellen\'.

Portia sier til bladet Vogue at:

 Med hjelp fra kjæresten Ellen De Generes (t.v), har Portia bekjempet spiseforstyrrelsene hun hevder hun pådro seg under "Ally McBeal".
Med hjelp fra kjæresten Ellen De Generes (t.v), har Portia bekjempet spiseforstyrrelsene hun hevder hun pådro seg under "Ally McBeal". Vis mer

- Vi har pratet mye om dette. Jeg er slett ikke stolt av denne kampen. Da jeg var syk føltes det bokstavelig talt som at jeg ville komme til å forsvinne, mens nå- har jeg bare lyst til å komme tilbake. Portia de Rossi har de siste årene spilt i komiserien «Arrested Development», som nylig ble kansellert av TV-kanalen Fox. Les mer om skuespilleren

Hovedrollen Radmagre Calista Flockart var spilte «Ally» og var en av dem Portia brukte som rollemodell for sin egen vekt.