Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscar-utdelinga 2017:

Klappet ikke da Casey Affleck vant pris. Nå tar hun bladet fra munnen

Brie Larson innrømmer at det ikke var tilfeldig at hun unnlot å klappe for Oscar-vinneren. 

VINNER: Casey Affleck vant prisen for beste mannlige hovedrolle under Oscar-utdelinga natt til i dag. Ikke alle er like fornøyde med at 41-åringen stakk av med seieren. Brie Larson, i midten, som ga ham prisen, ville ikke klappe etter vinnertalen. Video: CNN / A.M.P.A.S Vis mer

(Dagbladet): Da Casey Affleck vant Oscar for beste manlige skuespiller for sin rolle i «Manchester by the Sea», fikk han stående applaus fra de fleste i salen.

Men skuespiller Brie Larson, som delte ut prisen, klappet ikke, og ble stående med armene rett ned langs siden mens Affleck holdt takketalen. Flere har spekulert i om dette var gjort i protest.

Skuespiller og regissør Casey Affleck ble i 2010 anklaget for seksuell trakassering av to kvinner som han jobbet med under produksjonen av filmen «I'm Still Here». Skuespilleren, som da var regissør på prosjektet, inngikk forlik med kvinnene, slik at sakene ble holdt utenfor rettssalen.

- Snakket for seg selv

Den gamle skandalen ble raskt brakt til overflaten igjen da han i år ble nominert til prisen for beste mannlige hovedrolle både under Oscar og Golden Globe. Affleck kunne likevel dra hjem med begge de gjeve prisene.

OSCAR-VINNER: «Casey Affleck vant Oscar for beste manlige skuespiller for sin rolle i «Manchester by the Sea». Vis mer Vis mer

Til Vanity Fair innrømmer Brie Larson at det ikke var tilfeldig at hun unnlot å klappe.

- Uansett hva det var jeg gjorde på scenen, mener jeg at det snakket for seg selv, sier hun til nettstedet, og legger til at hun har sagt det hun trenger å si om temaet.

Ikke entusiastisk

Larson har flere ganger støttet overgrepsofre i offentligheten, blant annet etter å selv ha spilt rollen som et offer for overgrep, i filmen «Room».

Mens andre vinnere og prisutdelere smilte, lo og klemte, vekslet ikke Affleck og Larson så mye som et blikk etter at de hadde gått av scenen, ifølge Vanity Fair.

Larson delte også ut prisen da Affleck hentet hjem Golden Globe-statuetten for samme rolle i januar. Heller ikke da så hun veldig entusiastisk ut på Afflecks vegne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media