Klappjakt

De norske verdiene forsvinner som dugg for sola når myndighetene går på jakt etter kjønnslemlestelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at det er en varm juniettermiddag og du og familien pusler rundt hjemme. Tenk deg så at politiet som lyn fra klar himmel kommer og arresterer deg og ektefellen din, uten forklaring. Barna blir tatt med av barnevernet, mens dere blir slengt i hver deres celle med tre ukers brev- og besøksforbud.

I avhør får du beskjed om at det lenge har gått rykter i lokalmiljøet om at dere mishandler barna deres. Du får vite at barnevernet har tatt saken i egne hender og i smug fått barna undersøkt av den lokale legen, som har konkludert med at jo, de er blitt mishandlet. Det hele er helt ubegripelig. Du tror du drømmer. Du prøver så godt du kan å forklare at det er feil, du krever at barna skal undersøkes igjen. Men politiet føler de sitter på en kjempesak, og bruker all sin tid på å forberede rettsprosessen mot deg. Fire dager går.

Så blir barna endelig tatt med til en spesialist. Denne spesialisten konkluderer umiddelbart med at den første legen har tatt helt feil, barna har ikke blitt mishandlet. Du slipper ut av fengsel, men får ingen beklagelse, verken fra politiet eller barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer