Klappsalvene runget inntil Kjell Askildsen ropte: «Slutt!». Da ble det stille

Møte med en nølende novellemester.

SAMTALEBOK: Veteranen i norsk prosa — Kjell Askildsen (84) — har vært i Lillehammer. Hans opptreden under torsdagens festaften på Maihaugen ble en stor suksess. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SAMTALEBOK: Veteranen i norsk prosa — Kjell Askildsen (84) — har vært i Lillehammer. Hans opptreden under torsdagens festaften på Maihaugen ble en stor suksess. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Dette har jeg ikke mye lyst til, sier Kjell Askildsen (84), idet vi kommer for å intervjue ham på Hotel Radisson, høyt over festivalbyen.

Klokka er halv elleve, dagen i forveien har han trollbundet en fullsatt sal på Maihaugen, der han ble intervjuet på scenen av Alf van der Hagen.

Han er i gang med en samtalebok med Askildsen. Etter intervjuet dundret applausen gjennom salen. Inntil Askildsen stanset den med et rop: «Slutt!» Da ble det helt stille.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer