Klar, ferdig, ferdig!

Speeddating. Du har tre minutter. Du skal prøve å finne den rette. Hva i all verden snakker du om?

Det kalles speeddating. 20-30 kvinner og 20-30 menn er samlet i ett rom. I løpet av kvelden skal alle snakke med alle, i tre minutter hver. Finner de tonen, setter de kryss på et kort, og får sjansen til å møtes igjen. Men hva i all verden snakker de om?

- Jobb. Veldig mange har spurt hva jeg gjør og hvor jeg kommer fra. Jeg har spurt hva som er viktig for dem. Jeg synes det forteller mer om folk, sier Hans-Kristian Gunhildstad.

- Det var ei som spurte meg hva jeg liker å spise. Det var ålreit, sier Hans-Martin Fisknæs.

«Ingen liker meg»

Men ikke alle samtaler har vært like ålreite.

- Det var en som fortalte meg at han har en fetisj på høye kvinner. Jeg er 1.60. Lite taktisk, sier ei.

- Han ene åpnet med å fortelle at han har vært her hver gang, at han har krysset av alle damene hver gang, og at ingen har villet møte ham, forteller ei anna.

- Hvor mange har dere lyst til å se igjen, da?

- Tre-fire, sier Hans-Kristian.

Hans-Martin og teller kryss.

- Jeg har krysset av for seks, faktisk. Bare ett er stort!

Konkurranse

Speeddating kom til Norge i sommer, og allerede finnes to konkurrerende arrangører. Det ene selskapet arrangerer på to utesteder i Oslo, ett i Bergen og ett i Trondheim. Snart blir det oppstart i Stavanger, på et tredje sted i Oslo og kanskje i Tromsø.

Neste turbotreff i Trondheim (Downtown) er i dag, i Oslo i morgen (Smuget), i Bodø fredag (Bonsak), i Stavanger 19. (Taket) og i Tromsø 23. (Strøket). Det er også planlagt kvelder i Oslo 13., 16. og 22. september.