TIGHTVinz og Nico Sereba i Envy spiller på Sjøsiden på Øyafestivalens første dag. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
TIGHTVinz og Nico Sereba i Envy spiller på Sjøsiden på Øyafestivalens første dag. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Klar, ferdig, gå!

De to unge rapperene i Envy har en scentekke å bli misunnelig av.

Nico Sereba og Vinz i Envy har opparbeidet seg et ganske stødig liverykte i løpet av 2011. Etter å ha yppet seg kraftig på blant annet by:Larm og Hove tidligere i år, var turen i dag kommet til Øyafestivalen.

Med et sett værguder i det gretne hjørnet, og et publikum pakket inn i allværsjakker og regnponchoer, var ikke utgangspunktet det beste for de to unge rapperene, men Envy viste en misunnelsesverdig evne til å snu alt til sin fordel.

Med fullt band og korister i ryggen, fyrer de av et sett som er så humørfylt og oppløftende at man nesten glemmer gjørma som har funnet veien gjennom hulla i Converse-skoa og siggen som blir våt i tøynettet. Gutta gjør alt de kan for å holde fast på publikum, enten det er med call-and-response, vitser eller en noe absurd hyllest til Afrika. De to 20-åringene kunne lært langt mer erfarne musikere en ting eller to om scenetekke.

Kanskje kunne det blitt corny, men på en dag som i dag var Envy akkurat det som skulle til. 

Hemskoen deres er et låtmateriale som fremdeles ikke er like solid som talentet deres er åpenbart, men i livesammenheng gjør ikke dette så fryktelig mye - enda. Radiolåta «One Song» sitter som den skal, og når scenen mot slutten av konserten oversvømmes av norsk raptalent - LidoLido, Phil T. Rich, Lars Rubix og Dreamon, for å være nøyaktig - har overskuddet for lengst smittet over på publikum.

Sistelåta «Set To Go» er sånn sett passende - Envy er klare til å ta det videre.