Klar-ferdig-Robinson

Har du lyst til å tilbringe 46 dager på en tropisk paradisøy, og kanskje vinne 250 000 kroner? TV3 har startet jakten på deltakere til «Ekspedisjon Robinson».

I Sverige og Danmark har TV-programmet «Ekspedisjon Robinson» gjort gigant-suksess. Vinnerne av overlevelseskonkurransen har vunnet en kvart million i tillegg til ære berømmelse og kjendis-status.

I Norge har TV3 kjøpt rettighetene til programmet, og leter nå etter passende kandidater. I 46 dager skal Robinson-deltakerne konkurrere om hvem som er flinkest til å overleve på en øde øy.

- Vi søker etter folk av begge kjønn og forskjellige aldre. Til uka går vi ut med en vervekampanje, og i februar reiser vi rundt til de store byene for å finne passende kandidater, sier programsjef i TV3 Jan Arild Slinning til Dagbladet :på nettet.

Omstridt

Selv om seerne i våre naboland har elsket «Robinson» er programmet kontroversielt. Konkurransen er svært tøff både fysisk og psykisk, og det har vært både selvmord og depresjoner i kjølvannet av TV-serien.

- Deltakere må gjennom audition og tester med leger og psykologer for å se om de er egnet til å være med, sier Slinning.

For i det hele tatt å komme i betraktning må du svare på disse spørsmålene:

Godt og varmt

Den svenske Robinson-konkurransen utspilte seg på øya Mataking i Malaysia. TV3 har foreløpig ikke bestemt seg for hvilken øy de tapre Robinson-kandidatene skal slåss på.

- Vi har ikke bestemt oss enda. Det vi vet, er at det skal være eksotisk og godt og varmt, sier Slinning.

Det er heller ikke bestemt hvem som skal være programleder.

- Vi holder det litt åpent. Det kan være et kjent eller ukjent fjes. Men det er viktig at vedkommende er i god form. Det er tøffe forhold å jobbe under, sier programsjefen.

Opptakene av programmet skjer i juni og juli.

PÅ ØDE ØY: Bildet er fra den svenske Robinson-konkurransen på Mataking. Nå er det snart norske TV-seeres tur.