Klar, ferdig, seee!

Norske barnefamilier kommer til å brenne av minst 150 millioner kroner på Pokémon-fenomenet i år. I går ga norske kjendiser sitt bidrag til pengesuksessen, ved å ta med seg ungene på kinopremieren.

Pokémon-filmen ventes å bli en av påskens store filmer. Førstkommende fredag kommer den på «en kino nær deg». Men et knippe norske kjendiser og vel 800 andre håndplukkede fikk overvære førpremieren på Colosseum kino i Oslo i går ettermiddag. Og samtlige av de voksne kjendisene måtte ha barnas hjelp for å følge med i Pokémon-filmen.

- Jeg må innrømme det. Jeg kan ikke særlig mye om Pokémon, sier «Cæsar»-skuespiller Tom A. Haug til Dagbladet.

I går hadde han med seg barna Sol (6,5) og Andrea (5,5) og sin nye samboer Catrin på kino.

På jakt

- Men jeg har fått med meg at noen monstre er snille, noen er slemme. Det er vel omtrent som på Hotel Cæsar det, gliser Tom A. Haug.

Mari Maurstad var heller ikke helt på hjemmebane da «Pokémon - The Movie» rullet i gang over lerretet. Den kjente skuespilleren satser heller på rypejakt i fjellet, mens barna Scott (11), Aslak (8) og Stinius (5) gjerne jakter på populære Pokémon-spillkort. Og det gjør de ikke alene.

Millionsuksess

Importøren Midgaard distribusjon forventer en norsk omsetning på 50 millioner kroner på spillkort i år. Finn-Eirik Larsen hos Game Boy-importøren Unsaco tror dataspill for 75 millioner kroner forlater deres lager før året er omme.

I tillegg kommer altså inntekter fra kinofilmen og annet leketøy. Gratisreklamen fra Pokémon på TV2s søndagsbarne-TV er naturligvis uvurderlig drahjelp.

At kjendiser med småbarn også takker ja til førpremierebilletter, er de også fornøyd med. Så får det heller stå sin prøve at flere av kjendisene lot barnevakten ta med barna på kino mens mamma og pappa fikk halvannen times lørdagsfri.

Er du fortsatt usikker på hva Pokémon er? Les Dagbladets foreldreguide i morgen.

I LANGE BANER: Nicolai Lange Nielsen tok med seg datteren Rebekka og hennes venninner Nadia, Elise, Ina, Maria og Oda.