Klar for å erte flere kjendiser

Espen Eckbos alter ego inviterer igjen gjester til Abildsø.

(Dagbladet): I fjor høst fikk Espen Eckbos alter ego Asbjørn Brekke sitt eget show på TVNorge. Talkshowet med karakteren, som først så dagens lys i «Nissene på låven» i 2001, ble svært populært og premieren ble sett av en halv million

Nå er det klart at det blir en ny sesong av «Asbjørn Brekke show» til høsten.

- Espen Eckbo klarte kunststykket å lage et nyskapende talkshow som vippet kjente nordmenn av pinnen på en kjærlig måte. Med kritiker- og seerjubel, og tall på rundt 500 000, kommer det neppe som en overraskelse at vi lager en sesong to, sier programsjef i TVNorge, Jarle Nakken, i en pressemelding.

Mokkabønner og nål Brekke er glad i rødvin fra kartong og småkaker, og kjendisgjestene får plass i hans røde sofa i stua på Abilsø.

I fjor var Petter Northug, Tone Damli, Lillian Müller, Øyvind «Vinni» Sauvik, Hans-Erik Dyvik Husby og Madcon-gutta noen av gjestene. Bak et par briller plassert langt ned på nesa og ikledd lusekofte, grillet Eckbo gjestene som personen Asbjørn Brekke.

- Bare så dere vet det, jeg serverer ikke Mokkabønner her i dag. Jeg har skjønt at dere reagerer på mokka, så jeg vil ikke ta
noen sjanser. Men det er bare å forsyne seg av krumkaker og negerboller, sa Brekke da Madcon-gutta Tshawe og Yosef var på besøk. Tshawe måtte telle til ti før han svarte.

- Jeg hører du har drevet med forskjellige stoffer og brukt mye nål, sa Brekke til tidligere rusmisbruker Hans-Erik Dyvik Husby.

- Hvis det der er en sjenert jente fra Grimstad, lurer jeg på hva vanlige jenter fra Grimstad gjør når det dukker opp en fotograf? spurte Brekke modellen Lillian Müller, mens han viste fram et lettkleddbilde av henne.

- Hva planlegger dere for framtida - kan vi håpe på en lillefinger? spurte Brekke da Jenny Skavlan var på besøk. Hun er forlovet med Thomas «Fingern» Gullestad, og svarte lattermildt:

- Hvis han får ut «finger'n», så kanskje.

- Uskyldig blikk Da Dagbladet intervjuet Eckbo etter en innspilling i fjor, sa han at han ikke hadde noen intensjon med å drite ut gjestenene.

- Hvis noen spørsmål oppfattes som direkte, så er det bare fordi Asbjørns uskyldige blikk på verden gjør at han ikke oppfatter at
noe kan være frekt, sa Eckbo da.

Skaperne av Asbjørn Brekke Show understreket at de ikke hadde baktanker med å invitere kjente mennesker, og at programmets gyldne regel var å bare invitere mennesker de hadde grunnleggende respekt for.

- Og jo mer vi faktisk liker en gjest, jo drøyere tør vi egentlig å være med vedkommende. Da er man liksom tryggere på
hvor grensen går, fordi vi er på gjestens lag allerede, sa Eckbo i høst.

Drømmegjest Ifølge TVNorges pressemelding er det en rekke kjendiser Brekke ønsker å invitere til Abilsø i år, og rollefiguren skal allerede ha sendt ut invitasjoner til «Kongen, Dronningen, Carola og selveste statsministeren». I tillegg vil medie-studenten og avisbudet Ove Hoff stikke innom med jevne mellomrom.

- Magnus Carlsen står høyt på Asbjørns liste over drømmegjester. Jeg tror Asbjørn og Magnus kan komme godt overens, de deler blant annet interessen for brettspill, sier Eckbo.