Klar for BBC-krim

Sunnmøringen Jan Erik Madsen har fått en rolle i den populære tv-serien «Tause vitner».

«SILENT WITNESS»: I påska starter Jan Erik Madsen innspillingene av BBC-serien «Tause vitner», som NRK1 sender lørdager. -Jeg visste ikke at serien gikk på norsk tv, men den kommer neppe før neste år, sier skuespilleren fra Sunnmøre.
 Foto: Anders Grønneberg
«SILENT WITNESS»: I påska starter Jan Erik Madsen innspillingene av BBC-serien «Tause vitner», som NRK1 sender lørdager. -Jeg visste ikke at serien gikk på norsk tv, men den kommer neppe før neste år, sier skuespilleren fra Sunnmøre. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske Jan Erik Madsen (36) skal spille en kynisk mangemilliardær i «Silent Witness» («Tause vitner»).

Bor i London Bortsett fra en liten gjesterolle som den polske skurken Pjotr Warszawski i «Hotel Cæsar» er sunnmøringen lite kjent for nordmenn.

- Jeg har spilt teater i Norge, men utdannet meg i England og har lenge hatt utlandet som arbeidsplass, sier Jan Erik Madsen.

Nå kan hans anonymitet i hjemlandet være over, får nå har han fått en betydelig rolle i BBC-flaggskipet «Silent Witness» - som går under navnet «Tause vitner» på NRK1 lørdager.

Populær krim - Det er klart det kan være en døråpner for meg i England, sier Erik Madsen, som er han utenlandske navn i bransjen.

I krimserien er Emilia Fox den store stjerna som rettsmedisiner.

Den er blant BBC aller mest populære spenningsserier, og det lages bare ti episoder i året.

- Jeg skal i første omgang være med i fire episoder, med opsjon på flere. Det avhenger litt av hvordan det går med skjebnen til den amerikanske manipulerende og kyniske mangemilliardæren jeg skal spille.

Gordon Ramsay-parodi Som 21 åring var den unge sunnmøringen utdannet ved britiske The Arts Educational School i London. Han har jobbet ved Teatret Vårt i Molde og Trøndelag Teater i Trondheim - og hatt gjesteroller og engasjement ved andre norske teaterscener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer