Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klar for Clapton

BigBang skal varme opp for gitarlegenden i Sverige.

OPPVARMERE: BigBang skal varme opp for Eric Clapton i Sverige. - Vi har aldri før delt scenen med en artist i denne divisjonen, sier Øystein Greni. Onsdag står han sammen med Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen i Globen. Foto: Øyvind Rønning
OPPVARMERE: BigBang skal varme opp for Eric Clapton i Sverige. - Vi har aldri før delt scenen med en artist i denne divisjonen, sier Øystein Greni. Onsdag står han sammen med Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen i Globen. Foto: Øyvind Rønning Vis mer

Øystein Greni og BigBang deler scene med gitarlegenden Eric Clapton.

Konserten finner sted i morgen, onsdag 8. juni i Stockholms storstue, Globen.

- Dette blir stort, sier Øystein Greni.

Torsdag spiller Eric Clapton i Frognerbadet som hovedattraksjonen på Norwegian Wood-festivalens første dag.

Aldri før Han ble overrasket da han forleden fikk beskjed av den svenske arrangøren at BigBang skal varme opp for Eric Clapton, som for tida er på en stor turné.

- Vi har aldri spilt sammen med en artist i denne divisjonen tidligere, så dette gleder vi oss til, sier Greni.

Bandet er godt innkjørt etter et par måneder med konserter. BigBang er det eneste oppvarmingsbandet i Globen, og konserten er utsolgt. Dermed får Greni og Co. anledning til å spille for 12 000 gitarrockinterreserte svensker.

Sa nei til Stones - Det er som å komme til dekket bord, sier Greni.

Dette må sies å være plaster på såret for den gang BigBang måtte si nei til å varme opp for Rolling Stones på Valle Hovin.

- Det var i 2007. Det var surt å miste den jobben, men vi hadde spillejobb på Øya samme dag. Men det var morsomt å være headliner på Øya, sier Greni.

Brutte avtaler At en norsk band som er lite kjent i Sverige får æren av å dele scene med Eric Clapton, må sies å være spesielt.

- Arrangøren hørte oss på klubben Debaser i Stockholm, sier Greni, og fortsetter:

- Vi ble forespurt om vi ville varme opp for Clapton, men hadde aldri tro på at det skulle ordne seg. I vår bransje blir 80 prosent av alle avtaler og løfter brutt.

Kanskje en jam? Om Øystein Greni, Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen får møte en av rockens aller største gitarister, er uklart.

- Sånt vet man aldri - det er på headliners premisser. Det hadde vært flott å få møte Clapton, og han må gjerne jamme med oss, sier Greni håpefullt.

BigBang spiller lørdag på Rjukan, og ellers blir det mye festivaljobbing for bandet i sommer.

GITARGUD: «Clapton is God» het det på 70-tallet. Eric Clapton kan fremdeles trikse med seksstrengeren.Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet.
GITARGUD: «Clapton is God» het det på 70-tallet. Eric Clapton kan fremdeles trikse med seksstrengeren.Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media