Klar for comeback

Sladder og filmflopper jaget Demi Moore fra Hollywood og ut på landet. Nå vil hun tilbake - 20 år etter debuten. I morgen fyller hun 40.

LOS ANGELES (Dagbladet): Filmstaben på «Charlies Angels: Full Throttle» måpte da Demi Moore kastet av seg morgenkåpa, og gjorde seg klar for en badescene ved siden av Cameron Diaz på stranda i Malibu i oktober.

I en svart liten bikini gikk hun ut i kalde Stillehavet sammen med Diaz.

- Herregud, det er galskap - hun har den vakreste kroppen jeg har sett, utbrøt Drew Barrymore (27), som spiller sammen med Moore, Diaz og Lucy Liu i «Charlies Angels»-oppfølgeren. Barrymore innrømmer til magasinet People at hun er misunnelig.

Og det gjelder mye mer enn kropp.

- Hun er veldig fokusert, men det er ikke noe kaldt ved henne. Demi er dessuten godhjertet og har en voldsom styrke. At hun i tillegg har skapt og oppdratt tre ekstraordinære jenter, gjør henne misunnelsesverdig komplett, synes Barrymore.

Selv ser Moore slik på det:

- Mange trodde jeg var forelsket i kroppen min. I realiteten forsøkte jeg å overvinne min usikkerhet.

FORBEREDT: Demi Moore har forberedt sitt Hollywood-comeback og har forsøkt å gjøre seg klar, fysisk som psykisk, for filmbyen igjen.

Hun ser på alle måter bedre ut nå enn hun gjorde da hun forlot drømmefabrikken. I alle fall ifølge mange Hollywood-synsere. Hemmeligheten hennes? Hun trener mindre.

- Hun er bare heldig. Hun trenger ikke gjøre mye for å holde på den gode figuren. Trener hun for mye, blir hun for muskuløs og ser ikke så feminin ut. Tar hun det mer med ro, med litt lett trening og en svømmetur, holder hun denne kroppen lenge, sier en nær venn av henne, ifølge People.

Hun er kjent for å gå på rollerblades i gatene i Haileys og svømmer også ofte i sitt eget basseng. Tida hvor hun syklet fem mil før frokost, er definitivt over.

- Nå er hun kommet til et punkt i livet hvor hun er seg selv, og fokuserer bare på det, sier hennes venn og produsentpartner Suzanne Todd.

- Hun dyrker sine verdier og hva hun står for, og fokuserer ikke på hvordan hun ser ut og blir oppfattet. Det er vel kanskje nettopp derfor hun ser så godt ut?

BRUDD: På hjemmefronten lever hun tilfreds - til tross for bruddet med Oliver Whitcomb (32), som hun inntil i sommer har holdt sammen med siden 1999. I stille Hailey handler Moores liv om døtrene Rumer (14), Scout (11) og Tallulah (8), og det vanlige foreldreoppmøtet på fotballkamper, arrangementer og skolebasarer.

Selv om hun og eksmannen Bruce Willis har hatt en av Hollywoods mest omtalte skilsmisser etter bruddet i 1998, har forholdet mellom de to blitt bedre de siste månedene.

For ett år siden kjøpte Willis nabohuset til Demi og døtrene for sju millioner dollar. Han ønsket å være nærmere døtrene.

I juli besøkte eks-ekteparet Disney World sammen med barna. De bodde i hver sin suite ved Animal Kingdom Lounge for å feire Scouts 11-årsdag.

- Det er en stor prioritet for begge at barna får se så mye til foreldrene som mulig, sier Jennifer Campbell, nabo til de to kjente Hollywood-profilene.

RYKTER: I Hailey har eksenes nære samhold fått ryktene til å gå om en ny romanse mellom de to.

- Alt jeg kan si, er at hun er veldig glad og fornøyd, sier Todd.

Selv håper hun at de to kommer sammen igjen, slik Liz Taylor og Richard Burton i sin tid gjorde.

- Det kan skje. Demi og Bruce har det fint sammen som venner og foreldre, fortsetter Todd overfor People.

I tre år har Moore og Whitcomb forholdt seg til sine ulikheter. Den avslappede karen fra Aspen, Colorado, beskrevet av en bekjent som den mest «usnobbete gutten på denne planeten», avsluttet forholdet i juni.

- Forholdet fungerte bare ikke for ham, sier en venn, som legger til at den siste dråpen var Moores beslutning om å gå tilbake til Hollywood.

- Han er ikke noen Hollywood-type. Han er ikke interessert i Hollywood og vil heller ikke bli involvert. Whitcomb er fortsatt en god venn av Moore og hennes barn.

Siden de to brøt opp, har Moore blitt koplet til en lang rekke menn, som Red Hot Chili Peppers-sangeren Anthony Kiedis, og seinere ekskjæresten til supermodellen Eva Herzigova, Guy Oscary, som driver plateselskapet Maverick sammen med Madonna.

AVSLAPPET: Selv om hennes nye rolle baner vei for et stort Hollywood-comeback, forsøker hun selv å ha et avslappet forhold til Hollywood-presset - og pressen. Mye tyder på at hun fortsatt vil ha et av-og-på-forhold til Hollywood.

Da hun trakk seg tilbake etter filmen «G.I. Jane», var det av egen vilje.

- Det var ikke slik at hun ikke fikk roller, og ble kastet ut av filmbyen. Hun var på toppen av sin karriere, sier Todd.

Det er vel en sannhet med visse modifikasjoner. På midten av 90-tallet var Moore Hollywoods best betalte kvinnelige skuespiller. Hun hadde noen fulltreffere, for eksempel med «Ghost», men både «G.I. Jane» og ikke minst «Striptease» har gått inn i filmhistorien som kalkunklassikere.

Til tross for enorme budsjetter uteble billettinntektene.

Hun ble slaktet av kritikerne, mobbet av publikum. Sladderbladene mesket seg med ryktene om hun var lesbisk, selv om de fikk en annen tone da Leo DiCaprio ble fotografert på vei over gjerdet til hennes hjem.

Demi Moore hadde fått nok. Trolig både av seg selv - og Hollywood.

- Hollywood er ondskapsfull. Mange sprer sin egne historier, langt ifra sannheten, sa hun, og flyttet fra filmbyen til Idaho.

Nå prøver hun Hollywood på nytt. Det er ikke usannsynlig at hun etter hvert igjen finner ut at morsrollen er mer komfortabel enn hvilken som helst annen rolle.

USIKKER: I mange år var Moores selvbilde forbundet med hennes roller og hennes kropp. - Mange trodde jeg var forelsket i kroppen min. I realiteten forsøkte jeg å overkomme min usikkerhet, sa Moore i et intervju med magasinet In Style.