Klar for enda en runde med disse gutta?

Cowabunga!

VENDER TILBAKE: Nå kommer ninjaskilpaddene tilbake. Dette bildet er hentet fra filmen fra 2007. Foto: Nordisk Film
VENDER TILBAKE: Nå kommer ninjaskilpaddene tilbake. Dette bildet er hentet fra filmen fra 2007. Foto: Nordisk FilmVis mer

De siste årene er det blitt klart at 80-tallets leketøysfavoritter på langt nær er glemt, med filmatiseringer som «Transformers» og «G.I. Joe» allerede i havn - og «He-Man» på vei.

Heller ikke de fire kriminalitetsbekjempende ninjaskilpaddene i Teenage Mutant Ninja Turtles, som først dukket opp i 1984, er glemt.

Ifølge Wall Street Journal har nå Viacom-eide Nickelodeon kjøpt rettighetene til franchisen for 60 millioner dollar, og planlegger å lansere en dataanimert tv-serie i 2012.

I gjensynet med skilpaddene vil vi ifølge seriens nye produsent Cio Nieli få oppleve noen endringer fra sist vi så dem - da den letteste måen å skille skilpaddene fra hverandre på var via fargene på maskene deres:

- De vil ha mer individuelle kjennetegn, sier Nieli, og røper at tv-serien vil fokusere sterkt på skilpaddenes kampsportegenskaper.

Gjennom årene har det vært en lang rekke TMNT-relaterte produkter, fra filmer, tv-serier og dataspill til en endeløs rekke leker og annet rask.

- TMNT-generasjonen er nå i en alder der de selv har barn, som de dermed kan dele dette med samtidig som de gjenoppdager sin egen barndom, sier Joe Wos ved tegneseriemuseet ToonSeum i Pittsburg til WSJ.

Det er ikke lenge siden vi sist så skilpaddene i filmform i «TMNT» fra 2007. Denne filmen spilte «bare» inn 54,1 millioner dollar, noe som ifølge Paul Dergarabedian ved Hollywood.com kan skyldes at «noe av magien» ved serien er borte. Men han er ikke helt negativ til den nye serien.

- Jeg tror en helt nystartet versjon kan kan slå an, seriens mangeårige popularitet tatt i betraktning, sier Dergarabedian til WSJ.

Selvfølgelig vil det også komme en hel haug med leketøy knyttet til serien - og litt lenger ned i løypa venter også en kinofilm fra Paramount, der «Transformers»-regissør Michael Bay skal styre skuta.

KONSEPTSKISSE: Det er fortsatt fullt mulig å se hvem vi har med å gjøre. Foto: NIkelodeon
KONSEPTSKISSE: Det er fortsatt fullt mulig å se hvem vi har med å gjøre. Foto: NIkelodeon Vis mer