- Klar for fest

Verdens-Kurt er kommet til Bergen.

I ettermiddag landet Kurt på Flesland. Det fikk ikke forbi i stillhet.

Takket Bergen

Flere tusen mennesker hadde møtt opp med bannere, norske flagg, blomster og heia-rop. Kaoset var komplett og Kurt erklærte: «Bergen by, uten dere hadde dette vært umulig», mens han hevet pokalen han fikk i World Idol.

Like før hadde han blitt møtt av buekorps og byens politiske ledelse, som selvsagt vet å sette pris på en «verdensmester».

- Dette betyr veldig mye for Bergen. Dette er mye større enn Grand Prix. Vi er svært stolte av Kurt, sa byrådsleder Monica Mæland.

Kurt forsvant raskt i en ventende bil. Og selvsagt sprang ungjentene etter bilen.

Kapret av amerikansk TV

Klokka fire i dag skulle Kurt holde pressekonferanse på Clarion Hotel Admiral i fordi han ikke rakk å snakke med pressen på hysteriske Flesland.

Dagbladet var til stede, og det hele begynte tre kvarter etter skjema. I ettertid viste deg seg at Kurt var kapret at dem amerikanske kanalen Fow News, og at det var grunnen til forsinkelsen.

På pressekonferansen takket Kurt på nytt alle, og gjentok hvor utrolig glad han er. For 2004 har han store forventninger.

På norsk jord

Dagbladet møtte også det nye verdensidolet på Gardermoen i formiddag. Nysgjerrige pressefolk og skuelystne samlet seg i ankomsthallen. Sliten men fornøyd mellomlandet pop-hobbiten på en ørliten sjarmetappe før han vender hjem. Til tross for real seiersfest i går, er han klar til å møte elleville bergensere rett før klokka 14 i dag.

Han vet hva som venter ham i Bergen.

- Jeg har fått utrolig masse hilsener. Nå gleder jeg meg til å få litt søvn, sier Kurt til Dagbladet.

Han har prøvd å forklare de to barna sine hva det vil si å bli verdens idol, men måtte gi opp. Det har ikke helt gått opp for ham selv ennå.

- Klar for fest

Til tross for gårsdagens feiring sier ikke Kurt nei til en fest. Han savner bandkameratene i Fenrik Lane, og venter bare på en invitasjon til fest.

- Hvis de inviterer så, sier Kurt. Men søvn først.

Å bli kalt en hobbit gjør ingenting. Ikke når ni av ti land gir toppscore og et mulig internasjonalt gjennombrudd står for døra.

- Det er en honnørbetegnelse, mener han.

Internasjonal presse har virkelig fått øynene opp for rørleggeren fra Bergen. Han har ikke helt lagt tanga på hylla, men det er musikk som gjelder nå. Men skulle det gå et rør hjemme så er han ikke redd for å ta i et tak.

Seerrekord

TV 2 satte ny seerrekord da Kurt sang seg til topps i World Idol torsdag, melder NTB.

I gjennomsnitt fulgte 1,407 millioner nordmenn sendingen av den internasjonale Idol-finalen. Det er kanalens høyeste seertall på et program noensinne.

Nyhetssendingen klokka 21, rett etter Idol-programmet hadde 1,305 millioner seere. Sendingen ble dermed den mest sette av alle nyhetssendinger TV 2 noen gang har hatt.

3000 VILLE BERGENSERE:</B> Kurt landet på Flesland.
KLAR: Kurt Nilsen mellomlandet på Gardermoen.