Klar for gründer-Idol

For Chess-gründeren er nye forretningsideer en besettelse. Derfor fikk Idar Vollvik tenning på TV 2-serien «Skaperen», der 18 gründere skal kjempe om millioner.

-  Nye prosjekter er min største interesse, sier Idar Vollvik som blir dommer i TV 2 helt spesielle satsing i vinter. I fagpanelet sitter også Trondheims tidligere populære ordfører Anne Kathrine Slungård, og Randi Egge Husby som representerer Innovasjon Norge.

Oppfinnelser

18 finalister skal i vinter kjempe om millioner til sine prosjekter. De er plukket ut på audition i beste Idol-stil.

-  Vi skal kåre Norges beste idé. Mange smarte oppfinnelser kommer aldri lenger enn til roterommet, sier TV 2s mest allsidige og entusiastiske programleder Frithjof Wilborn.

-  Oppfinnelser kan virke noe sært som tv-underholdning?

-  Jeg syntes selv det hørtes smalt ut. Men jeg er blitt overbevist om at programmet blir interessant og underholdende. Et bra familieprogram. Dessuten handler det om verdiskapning. Det skal brukes flere millioner kroner enn noen gang tidligere i et norsk tv-konsept.

Gründer-idol

Vinneren skal kåres av seerne, i kjent og kjær Idol-stil, med sms-avstemninger.

-  Det hjelper ikke om man har hatt suksess én gang eller fem. Neste gang starter du likevel på null, sier Idar Vollvik som tror gründere er spesielt energiske, engasjerte mennesker.

-  Chess har vært en besettelse for meg. Det å prøve nye ting er en besettelse. Hittil har jeg vært sinnssykt heldig. På et tidspunkt vil jeg helt klart foreta noen feilinvesteringer.

Gründerskap handler om selve ideen/oppfinnelsen, tidspunkt, risikovilje og kapital.

-  Det handler om timing. Med Chess hadde jeg perfekt timing. Suksessen har gjort meg ydmyk, man kan ikke sikte like høyt hver gang. Men dette dreier seg også mye om mennesker og samspill. Men nå høres jeg ut som Nils Arne Eggen.

Vollvik figurerer ofte på avisenes førstesider, men er også etterspurt som foredragsholder.

-  Idet du bryter gjennom og lykkes, er det et ubetalelig øyeblikk.

Spa-konge

Han sier han har startet cirka 20 bedrifter. Blant hans siste investeringer er spa, nye web-handelløsninger og en investering i legemiddelindustrien, opplyser han. Fem-seks millioner er investert i spa-kjeden Wahwah som «vil ivareta det totale samspillet mellom hud og kropp». Nylig ga Vollvik klarsignal for sju nye spa-millioner.

-  Neste uke skal dette konseptet vises fram for amerikanske investorer i New York.

-  Hvorfor spa?

-  Vi skal folkeliggjøre spa og vi skal også få mennene i Norge til å begynne å gå på spa. Om to-tre år vil alle gå på spa, det blir alminnelig.

-  Tar du ofte spa?

-  Jeg har faktisk bare prøvd én gang. Men jeg er ikke representativ. Jeg har vært besatt som sagt. Men nå skal jeg begynne å leve mer normalt. Jeg skal ta vare på hud og hår og bli lekker for min kone.

SKAL FINNE SKAPEREN: Frithjof Wilborn.
VIL HA DEG: Chess-gründer Idar Vollvik er med i fagpanelet til TV 2s nye serie «Skaperen» der oppfinnsomme nordmenn skal konkurrere om millioner og folkets sms-stemmer. Frithjof Wilborn skal lede programmet.