Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klar for Hollywood

Den 9. oktober har Sissel verdenspremiere «live» på musikken til filmsuksessen «Titanic». Det skjer med gigantisk konsert i legendariske Hollywood Bowl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommende mandag kommer en ny plate med musikk fra filmen. Den første plata har solgt i eventyrlige 25 millioner eksemplarer. Det gjør det til verdens mestselgende soundtrack noensinne - og ikke noe filmusikkalbum har noen gang solgt så mye så raskt. I hele 16 uker lå plata på førsteplass på den prestisjetunge Billboard-lista. Bare i Norge har 119000 plater blitt solgt av det første soundtracket til filmen «Titanic».

Turné?

- Dette ble en atskillig større suksess enn hva noen hadde spådd på forhånd. Også for Sissel har det medført så mye mer enn hva vi hadde regnet med, sa Sissels manager, Arne Svare, til Dagbladet i forrige uke.

Den 9. og 10. oktober i Hollywood Bowl i California er det klart for «Back to Titanic Live in Concert». Sammen med Sissel vil den irsk-amerikanske Eileen Ivers, kjent fra «Riverdance», samt et orkester bestående av 84 musikere framføre sceneversjonen av dramaet på havet. Peter Gelb, president i Sony Classic, lover et spektakulært show med en mengde effekter fra den eventyrlige suksessen - både på lerret og plate.

Det har lenge vært spekulert i om det vil bli en mer omfattende «Titanic»-turné, men dette er fortsatt ikke avklart.

Spesiallaget

Sissel Kyrkjebø Skoller var ikke i tvil om at hun ville være med på denne plata, som fører med seg mye og viktig presseomtale internasjonalt for den norske sangeren som er aktuell med soloplate til våren.

Samarbeidet med komponisten James Horner har fungert svært bra, og den prisbelønte Horner har til denne plata spesiallaget materiale for Sissels stemme.

Albumet som kommer mandag består av spor som ikke kom med på den første platen, samt nye verk inspirert av filmen. Sissel er med på to låter på plata, deriblant den 19 minutter lange hovedlåta «Titanic Suite». I ryggen har hun selveste London Symphony Orchestra.

Redd oppmerksomhet

Sissel er ikke framhevet på plata utover at hun er kreditert som hovedvokalist. Men all oppmerksomheten rundt filmen og musikken verden over, har ført til enorm oppmerksomhet også for vår egen sangerinne.

Manager Arne Svare i Stageway er livredd for at Sissel blir overeksponert i sitt eget hjemland før soloskiva kommer, og i går ga han beskjed om at han har «ingen kommentarer» til den nye platen som Sissel medvirker på.

Soloplaten kommer imidlertid først til våren - etter at all oppmerksomheten rundt Titanic har lagt seg. Dessuten har Sissel planer om å ha sine tradisjonelle julekonserter i Norge også i år.

Hun vil for øvrig være med på en egen juleplate som hennes venner i The Chieftains vil komme med i høst.

<B>NY SUKSESS:</B> Nå kommer det nye millioner på kontoen til Sissel Kyrkjebø for oppfølgeren &#171;Back to Titanic&#187;.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!