Klar for KAOS

Det siste året har Maria Mena samlet krefter ved bare å være seg selv. Nå gleder hun seg til plate-slipp og offentliggjør bilder fra hennes nye video i Dagbladet.

Maria Mena har sovet en time etter en masse intervjuer og sitter i stua si på Grünerløkka. Den lange jenta er inntullet i et teppe og varmer seg med en kopp te i hendene.

-  Dette året har jeg bare vært Maria, sier hun om månedene hun har vært borte fra medie-hysteriet, og fått tid til å være den hun er når kaoset rundt henne plutselig er borte.

-  Det jeg glemmer i all oppmerksomheten er at det ikke er den Maria\'en som skriver låter. Jeg har ikke skjønt hvor mye jeg egentlig savner denne perioden. Livet mitt går fra en ekstrem til en annen, men jeg trives best i en kombinasjon.

I dag lanseres videoen til singelen «Miss you love», og 19-åringen snakker med voksen stemme om hvor stolt hun er.

-  Fantastisk vakkert

-  Da vi filmet videoen, brukte regissør Alex Herron linser som aldri er brukt i norske videoer før. De får frem noe helt magisk. Dessuten er alt skutt med 35 mm slik at detaljene kommer fantastisk vakkert frem. Og når den lanseres i dag, er Maria ikke i tvil om hvor viktig den er frem mot tredjealbumet «Apparently Unaffected» som lanseres midt i november.

-  En video kan redde en sang, og den kan drepe den. Det er så viktig å få formidlet følelsen i låta, og samtidig unngå de verste klisjeene, sier Maria og forviller seg inn i en utlegging om hvordan solstrålen reflekteres i de uvanlige linsene.

-  Jeg har snakket og snakket og snakket, sier Maria og ler hest og ærlig.

Hun forteller om dagene som nå bare dreier seg om promotering av den nye skiva, og skal vi tro forhånds-rapportene er den ikke ulik latteren hennes - nær og ærlig.

-  Folk sier at jeg er så utleverende, men jeg mener at jeg ikke er privat, bare personlig. Det er en forskjell der. Mennesker skal få innblikk i det, men jeg gir ikke detaljer. De skal få observere og lytte, men ikke komme helt inn, smiler hun.

Men med populariteten, øker presset om å komme enda tettere.-  All oppmerksomheten har gått veldig naturlig. Hadde det skjedd plutselig, hadde det nok vært noe annet. Nå har jeg drevet med dette i seks år og jeg kjenner ikke til noe annet, sier Maria og nekter å klage på at hun har blitt et offentlig menneske:

-  Dette er jobben min, og jeg elsker det.

Satser på live-jobbing

Da det forrige albumet tok henne til USA med tre tøffe måneder med promotering og jobbing, snakket Oslo-jenta om at hun var sliten. Nå er imidlertid kreftene tilbake.

-  Jeg var god-sliten, ikke utslitt. Nå er jeg klar for å gi alt igjen, og jeg trives utrolig godt med det jeg driver med.

-  Hvordan har du forandret deg dette året?

-  Jeg har blitt mer klar over alt. Det er fortsatt sider med denne jobben jeg ikke har utforsket, og nå skal jeg endelig få begynne med live-jobbing. Det gleder jeg meg veldig til.

-  Kvasi-intelektuell

Ifølge Maria er «Apparently Unaffected» det første albumet som står støtt, og som ikke er utprøvende og forskende i stilen. Intervjuet er hun mer bekymret for:

-  Jeg blir altfor ofte litt for kvasi-intelektuell i sånne intervjuer, jeg er virkelig ikke det, forklarer hun og trekker pusten:

-  Nå gleder jeg meg bare til å få albumet i hånda.

NY RUNDE: Etter den siste plata var Maria Mena sliten, og bestemte seg for å trekke seg tilbake og skrive låter. - Nå er det bare deilig å være tilbake, og jeg gleder meg til alt som følger med, sier 19-åringen. Her under videoinnspilling i Buskerud.