Klar for ny runde

Storsuksessen «Borettslaget» kan få sin oppfølger. NRK og Robert Stoltenberg er i samtaler om en ny serie med de samme figurene.

-  Vi er eventyrlig mye nærmere en startstrek enn ei mållinje, men vi vurderer muligheten. Siden «Borettslaget» ble slik en stor suksess, har vi snakket om å følge den opp med en ny serie. Det er et prosjekt vi har lyst til å gjøre, sier Charlo Halvorsen, prosjektleder i NRK.

Allerede til salgs

Under tv-messa i Cannes denne uka har NRK lagt fram «Borettslaget»-oppfølgeren for mulig interesserte oppkjøpere. Den finske kanalen FST, som tidligere har sendt «Borettslaget» under tittelen «Piirka och grannarna» og nå har kjøpt «Borettslaget julespesial» har meldt sin interesse for å kjøpe også den nye serien. Men ingenting er ennå skrevet, ingenting er filmet og sendetidspunkt er i det blå.

-  Det er en lang vei fram, sier Charlo Halvorsen.

-  Er dere i gang med manus?

-  Ikke på alvorlig basis. Inntil videre kan dette betraktes som et prosjekt vi har lyst til å gjøre, og som vi snakker om. Men som du vet er det ikke lett å følge opp så store suksesser som «Borettslaget», sier Halvorsen.

-  Er Robert Stoltenberg motivert for å gjøre dette igjen?

-  Det får vi håpe. Ellers blir det jo ingenting av, sier Halvorsen.

Enorm suksess

«Borettslaget» var en kjempesuksess da den gikk på NRK for tre år siden. I snitt så 969 000 seere hver episode. Serien ble fulgt opp med en julespesial samme jul, «Jul i borettslaget», som ble sett av 1,2 millioner seere. Etterpå vanket fire Gullruten-priser, og Dagbladet kåret Robert Stoltenberg til årets tv-navn i 2002.

NRK Aktivum har solgt «Borettslaget»-filmer på video og DVD for rundt 40 millioner kroner.

ENORM SUKSESS: Robert Stoltenberg - her som Linda Johansen med hunden Tommy - gjorde furore med «Borettslaget» i 2002.