Klar for nye 10 år

Etter ti år er det fortsatt liv i D.D.E. De har nylig gitt ut dobbel samleplate, og er midt i sin største turné.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I bakgården på Stortorvet Gjæstgiveri sitter tiårsjubilanten D.D.E. og nyter sommersola. Namsos-gutta ser ut til å ha kommet seg etter søndagens «Ta sjansen» i Holmenkollen.

- Hvis du trenger en definisjon av ordet «jævlig», så er det bare å se på bildene fra søndag. Vi hadde dødsangst, og gjør det aldri igjen, sier Frode Viken.

- Men egentlig så er vi en horde med tøffe folk fra Trøndelag, glatter Bjarne Brøndbo over.

Norgesturné

Etter skrekkopplevelsen er det kanskje like greit at tøffingene har resten av sommeren på å gjøre det de trives best med. Å stå på scenen. Bandet er midt i sin største norgesturné. Noe musikerne synes er en fin måte å jubilere på.

- Det kommer i gjennomsnitt 2000 mennesker på hver konsert, så vi dekker tydeligvis et behov. Folk trenger en treffarena der de kan koble av, og vi står for underholdningen, sier Brøndbo.

Behovet for en samleplate var også stort. Etter tre uker har «Her bli det liv - De beste 1992- 2002» solgt over 52000 eksemplarer. Noe D.D.E. er godt fornøyd med.

- Vi har valgt ut de låtene vi mener er best. Det ble en dobbel plate med 41 låter på. Veldig praktisk, for da slipper folk å skifte CD, sier Viken.

- Og så har vi mange opplevelser knyttet til plata. Både hardt arbeid, seine netter og tulleopplevelser, supplerer Brøndbo.

I tillegg til mange fine opplevelser og mye jobbing, inneholder samleplata favoritter som «Vinsjan på kaia», «Det går likar no» og den nye singelen «I samme båt».

Ti år til

Men til tross for at D.D.E. har et samlet platesalg på nesten en million eksemplarer, tenker ikke bandet så mye på salgstall.

- Vi er heldige som har hobbyen som jobb. Ellers hadde vi aldri holdt på i ti år. Og vi er på god vei til nye ti år, bare leveren holder, tuller Brøndbo.

HER ER DET LIV: Bjarne Brøndbo, Arnt Egil Rånes, Frode Viken, Eskil Brøndbo, Eivind Berre og Bård Jørgen Iversen feirer tiårsjubileum med norgesturné og samle-CD.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer