Klar for stjerneshow

Kurt Nilsen er garderobenabo med Enrique Iglesias og Outkast når han skal vise seg fram i Tysklands største TV-popshow i kveld. Etterpå bærer det rett til Los Angeles.

BERLIN (Dagbladet): - Jeg føler meg som en peanøtt i en veldig stor skål, sier Kurt Nilsen til Dagbladet før kveldens stjernespekkede tv-show.

For ikke nok med at garderobenaboen i sykkelarenaen Velodrom i det nordøstre Berlin heter Enrique Iglesias, og at naboen bortenfor der igjen heter Outkast; i dag skal Kurt også gjøre fellesintervju med en annen superstjerne: Anastacia.

- Vi skal bli intervjuet sammen, og så skal vi snakke løst og fast og stille hverandre noen spørsmål. Hva skal jeg si til henne, da?! «I like your glasses?» Ha ha, jeg får ta det på sparket, humrer Kurt.

10000 popfans

Dagbladet møter en superavslappet Idol-stjerne over en øl i baren på hotellet ved Alexanderplatz etter lydprøvene foran kveldens RTL-produserte popshow «The Dome», som er et av de aller største og viktigste tv-sendte popkonsertene i Tyskland. 10000 mennesker tropper i kveld opp i sykkelhallen Velodrom for å se Kurt opptre sammen med superstjerne som Enrique Iglesias, Anastacia, Kylie Minogue, Outkast, Nelly Furtado og Kevin Lyttle, og showet sendes deretter til sammen fem ganger på RTL2 og tyske MTV.

For Kurt Nilsens status i Tyskland blir stadig høyere; denne uka ligger han som nummer fem på den tyske radiolista (tilsvarer norske Hit40) med «She's So High», og den norske utgaven av albumet «I» har passert 40000 solgte eksemplarer og ligger på 19. plass.

Sultne tyskere

- De holder igjen den norske utgaven nå, for å gjøre klart for den internasjonale som også inneholder «Beautiful Day». Derfor er det litt stagnasjon på salgslista nå, men det vil ta seg opp, forklarer Kurt-manager og Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen til Dagbladet.

En stund sto det på «The Dome»-programmet at Kurt skulle avslutte hele showet med «Beautiful Day», mens hele hurven av artister skulle komme ut på scenen sammen med ham, men i går ettermiddag kom kontrabeskjeden. Kurt er likevel mer enn godt fornøyd med å få spille to strake sanger - «She's So High» og «Beautiful Day» - i det stjernetette showet.

- Man kan ikke bli skuffet for sånt. Det var nesten for godt til å være sant. Jeg skal uansett spille for 10000 mennesker. Det virker som tyskerne er veldig sultne på å høre meg, sier Kurt til Dagbladet.

Video i L.A.

Men det skjer kanskje enda viktigere ting for Kurt enn tyske popshow neste uke: i morgen tidlig flyr han til Los Angeles for å spille inn video til «Here She Comes». Regissør er Alex Heiron, som har stått bak David Pedersens «Wild At Heart»-video og den «Svisj»-populære «Black Diamond». Onsdag flyr han videre til Toronto i Canada for å vise seg fram for et samlet sjefskorps hos plateselskapet BMG.

- Jeg skal spille tre låter for dem på kassegitar. Det blir selvsagt «She's So High», og så tar jeg «Here She Comes» og «All You Have To Offer». Meg alene med kassegitaren er noe jeg er veldig komfortabel med å gjøre. Jeg kunne godt tenke meg å spille noen konserter på den måten, sier Kurt Nilsen.

Deretter bærer det tilbake til Berlin for enda et tv-sendt popshow: lørdag om ei uke er han en av stjernene på «Bravo Supershow».

- Søvnunderskuddet mitt er enormt nå, og det blir neppe bedre av å reise til USA, sier han.

- Hva er så det ultimate resultatet av kveldens tyske popshow?

- Får jeg et klapp på skuldra av André i Outkast, er det enormt.

STJERNER I SIKTE: Kurt Nilsen er i godt selskap i kveldens tv-sendte popshow fra Berlin. Han er garderobenabo med Enrique Iglesias og Outkast. I morgen flyr han til Los Angeles for å spille inn video til «Here She Comes», og på onsdag synger han akustisk for de høye herrer i plateselskapet BMG i Toronto.
SPILLER OGSÅ: Kylie Minogue.