Klar for to nye Matrix-filmer

Men gidder du å se Keanu Reeves som «Neo» igjen?

MANN MOT MASKIN: Ufreden kan bli gjenopplivet i to nye Matrix-filmer. Keanu Reeves (bildet) har avslørt at manusene er klare. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome
Lastet ned fra Filmweb
MANN MOT MASKIN: Ufreden kan bli gjenopplivet i to nye Matrix-filmer. Keanu Reeves (bildet) har avslørt at manusene er klare. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Lastet ned fra FilmwebVis mer

Den første «The Matrix»-filmen var en skikkelig filmsnakkis i 1999, med sin dystopiske science fiction-tematikk og grensesprengende spesialeffekter. Etter to oppfølgere virket det likevel som om lufta var gått ut av ballongen.

Men serien kan bli gjenopplivet. Regissørbrødrene Larry og Andy Wachowski har allerede vært i snakk med skuespiller Keanu Reeves om å tørke støvet av den svarte frakken, skriver filmnettstedet Ain't It Cool.

To manus klare Reeves skal ha sluppet nyheten under et besøk på skuespillerskolen London School of Performing Arts at Reeves nylig.

Der skal han ha fortalt at han møtte Wachowski-brødrene i jula, og at regissørene har skrevet manus til to nye filmer fra i Matrix-universet.

De skal også ha vært i samtaler med «Avatar»-regissør James Cameron om å lage filmene i 3D. Men hvilken historie som fortelles, eller når den kan materialisere seg på kino, sies det ingenting om.

Sci-fi Larry og Andy Wachowski har aldri klart å følge opp sin berømte filmtrilogi med tilsvarende kassasuksesser, men gjør et hederlig forsøk i år. Deres «Cloud Atlas» har hvertfall stjerner som Tom Hanks og Natalie Portman på rollelista.

Reeves har utnytta sin status i science fiction-miljøet til blant annet å få roller i Hellblazer-filmatiseringa «Constantine» og Philip K. Dick-filmatiseringa «A Scanner Darkly».