Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klar for yngre menn

Kim Cattrall (46), stjerne i tv-serien «Sex og singelliv», anbefaler i ei ny bok kvinner i 40-åra å finne seg menn på 20 år. Hun får støtte fra den norske sexologen Gro Isachsen.

OSLO/LONDON (Dagbladet/Expressen): - Kvinner i 40-årsalderen og menn i 20-åra er på samme seksuelle nivå, sier tv-stjernen, best kjent som Samantha i «Sex og singelliv». Gjennom serien, som i Norge vises på TV3, er hun blitt et forbilde for kvinner verden over.

Cattrall har skrevet ei bok om kvinnelig nytelse. For fem måneder siden brøt hun med sin ti år eldre ektemann, Mark Levinson, og nå er hun klar for å jakte på unge menn.

Testosteronbomber

Sexolog Gro Isachsen (48), som har fast sex- og samlivsspalte i Dagbladet hver søndag, skjønner tv-stjernen godt.

- Det kan forklares rent hormonelt. Kvinner er på testosterontoppen når de er rundt 40 år. Økningen av testosteron hos kvinner er merkbar i perioden 35- 45 år. Testosteron er det store lysthormonet som får oss til å få lyst på, føle og nyte sex, sier Gro Isachsen.

Sexologen forteller også at menn halverer sin mengde testosteron i kroppen fra de er 20 år til 50, og dermed blir mindre seksuelt aktive. Derfor kan det ut fra naturen forklares hvorfor modne kvinner vil ha unge menn i senga.

- Det forklarer også hvorfor menn i 40- 50-årsalderen vil ha kvinner på 20: Begge har lavere seksuell aktivitet. De er på samme nivå, sier Isachsen.

Tar for seg

Skuespilleren Kim Cattrall, som også spilte mora til Britney Spears i filmen «Crossroads», har ved siden av tv-karrieren skrevet boka «Satisfaction - The Art of the Female Orgasm», der hun gir sexråd til sine medsøstre. Hun tror at flere kvinner kommer til å velge yngre menn - fordi de har mye mer «energi», som hun uttrykker det.

At kjønnsrollene er forandret og kvinnene mer frigjorte, har også sitt å si, mener Cattrall.

- Den nye generasjonen menn har lettere for å akseptere at en kvinne har mer makt og penger enn dem. Jeg tror at «Sex og singelliv» får mange til å tenke annerledes på kvinner og sex, sier Cattrall, som har vært gift tre ganger.

Nå vil hun gjøre som sin egen rolle i tv-serien, ta for seg av singellivet.

- Jeg var mer usikker og nervøs tidligere. Nå leter jeg etter unge menn. Har ikke tenkt å gifte meg, bare feire at jeg er singel, og leve livet.

Mangler lyst

Tv-serien «Sex og singelliv» er blitt en hit i hele den vestlige verden, og Gro Isachsen tror at den kan bidra til at kvinner føler seg mer frigjorte og vil prøve ut yngre menn.

- En del modne kvinner gjør det, og mange er sikkert inspirert av tv-serien. Mange kvinner rundt 40 er ferdig med småbarnsperioden og ønsker noe mer ut av livet. 75 prosent av skilsmissene er tatt ut av kvinner. De som vil starte et nytt liv før det er for seint, gjør det mellom 40 og 50 år, sier Isachsen.

- Personlig tenker jeg ikke på unge menn. Jeg må ha hodet med. En mann i 20-åra kan ikke gi en moden kvinne intellektuell utfordring. Det ville blitt et mor- sønn-forhold, men det kunne sikkert blitt bra sex av det, sier Isachsen og ler.

Til hennes klinikk for folk med sex- og samlivsproblemer kommer det mange kvinner som har det motsatte problemet - de mangler lyst.

- Kvinner er forskjellige. Mens noen ikke får nok og vil ha yngre menn, er det andre som det har stoppet helt opp for. Mange kvinner sliter seg ut mellom karriere, mann og barn, sier Gro Isachsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media