Klar hjemmeseier!

Publikum var allerede i gang med bølgen da den første a-ha-låta, «Afternoon High», strømmet ut av lydanlegget på Ullevaal Stadion ved ni-tida i går kveld.

Det virket for øvrig som om noen hadde byttet ut anlegget på landskamparenaen siden de foregående konsertene, som var plaget av dårlig lyd.

Scenen var prydet med en fargerik og lekker lysdekor signert Magne Furuholmen, den mest taleføre artisten på scenen denne junikvelden. Stemningen steg ytterligere med Harket/Furuholmen-låta «You Wanted More», som er et av høydepunktene på det nyeste albumet «Lifelines». Den gikk direkte over i årets store hit, «Forever Not Yours».


Ingen parodi

Med to gode og relativt ferske album bak seg unngår våre nasjonale helter å bli en parodi på seg selv, som de fleste andre 80-talls comebackband. Dessuten holder a-ha seg fysisk sett atskillig bedre enn la oss si Modern Talking. Heller ikke Mortens stemmeprakt har forfalt med åra, snarere tvert imot. De lange vakre tonene på Waaktaar-låta «Time And Again» er det ikke mange vokalister som gjør etter ham.

Allsang

Det er fantastisk moro å oppleve det trøkket publikum presterer på enkelte låter, vi har tross alt hatt femten år på å lære oss en del av tekstene. Dersom «Stay On These Roads» i det hele tatt kan bli noe vakrere, klarte Anneli Drecker å bidra sterkt til det.

Også Anneli/Morten-duetten «Turn The Lights Down» fungerte godt. Sondre Lerche fikk et velfortjent lite comeback denne kvelden da han fikk være med på en sjarmerende versjon av «Locust». Konserten nådde et foreløpig høydepunkt da verdens største blanda kor ropte med på «The Living Daylights» - bare for å bli overgått av «The Sun Always Shines On TV» og ekstranumrene «Summer Moved On» og selvfølgelig «Take On Me».

Det er ingen grunn til å pakke bort 17. mai riktig ennå, men med litt innkjøring kan «Afternoon High» absolutt bli en stor årviss folkefest.

Låtene

«Afternoon High»

«The Sun Never Shone That Day»

«You Wanted More»

«Forever Not Yours»«Manhattan Skyline»

«I've Been Losing You»

«Time And Again»

«Did Anyone Approach You?»

«Stay on These Roads»

«Hunting High and Low»

«Turn The Lights Down»

«Locust»

«Minor Earth Major Sky»

«Scoundrel Days»

«The Living Daylights»

«The Sun Always Shines On TV»

Ekstranumre: «Lifelines» «Summer Moved On» «TakeOn Me»

<B>KNALLSUKSESS:</B> Morten Harket, Paul Waaktar-Savoy og Anneli Drecker gjentok suksessen fra fjorårets Valhall-konsert...
... for dobbelt så mange publikummere på Ullevaal stadion i går kveld.