Klar med ny roman

Paul Auster er tilbake med en lysere roman. Danske Politiken roser den opp i skyene.

(Dagbladet.no) En av USAs største forfattere er allerede klar med en ny roman et knapt år etter «Orakelnatt».

Boka har fått den amerikanske tittelen «Brooklyn Follies», og handler om en belest, pensjonert forsikringsagent som vender tilbake til Brooklyn for å dø.

Agenten gir seg selv et encyklopedisk bokprosjekt. Han vil samle anekdoter over menneskelige dårskap: Pinligheter, feiltakelser og forestillelser.

Forsvar for løgn

Boka som utgis på amerikansk i disse dager er allerede på gata i Danmark, hos Austers forleggervenn Per Kofod.

Politiken bringer i dag en svært positiv anmeldelse av «Brooklyn dårskap». Kritikeren skriver at boka er et herlig litterært forsvar for bruk av falskneri, bedrageri og livsløgn som en storslått menneskelig gestus overfor virkelighetens tomrom.

På norsk neste år

I Norge kommer ikke romanen før i februar neste vår. Det er uvisst om Auster og hans norske kone Siri Hustved vil komme til Norge i forbindelse med lanseringen. De to var her i forbindelse med lanseringen av den kritikerroste «Illusjonenes bok».

- De er Norgesvenner begge to, så det er ikke utenkelig at de kan komme. Men det er jo helt opp til dem, sier Even Råkil, informasjonssjef i Aschehoug til Dagbladet.no.

NORGESVENN:
<B>HAGEFEST:</B> Paul Auster er en av USAs største nålevende forfattere. I forfjor gjestet han Norge sammen med sin norske kone Siri Hustvedt. De to fikk også en tur på hagefesten til Ascehoug der de møtte statsminister Kjell Magne Bondevik. Helt til venstre forlagssjef William Nygaard.
<B>COVER:</B> Slik ser det danske coveret på Paul Austers nye roman ut.