Klar med zombie-oppfølger

To måneder før de onde nazi-zombiene i «Død Snø» invaderer norske kinoer planlegger regissør Tommy Wirkola (28) allerede film nummer to.

Uten å røpe noe av innholdet i «Død Snø», som har premiere rett over nyttår, forteller Wirkola nå at han ønsker å lage en fortsettelse.

- Vi må jo se hvordan publikum tar imot den første filmen, men gjør den det bra, har jeg en ganske detaljert idé om hva som skal skje i oppfølgeren, ja, sier han til Dagbladet.

Akkurat hva han ser for seg, holder han for seg selv inntil videre. Men uansett hva han ender opp med, er én ting helt sikkert:

- Det blir blodig, så mye kan jeg si.

- Elsker splatterfilm

Forrige uke la Wirkola siste hånd på «Død snø» i Los Angeles. Dagbladet har allerede fått se den ferdige filmen.

I tidenes første norske splatterfilm sliper Wirkola det som finnes av anvendelige våpen i redskapsskjulet og gjør et grovt innhogg i landets unge skuespillergenerasjon. Navn som Ane Dahl Torp, Charlotte Frogner, Vegar Hoel, Evy Kasseth Røsten og Jenny Skavlan angrer alle fort på at de dro på hyttetur i den nordnorske fjellheimen uten mobildekning. Spesielt når de finner ut at området er herjet av udøde nazisoldater fra 2. verdenskrig.

- Jeg elsker splatterfilm, og ønsket å lage en slik film både for min egen del og for å introdusere ungdom for sjangeren. Som finnmarking merker jeg dessuten at 2. verdenskrig er noe folk her i nord har et veldig bevisst forhold til.

Klar med zombie-oppfølger

- Du er ikke redd for å støte noen ved å framstille en mørk periode i norgeshistorien på denne måten?

- Nei, det kan jeg ikke se for meg. Bestefaren min kjempet selv mot nazistene og ingen i familien min har reagert negativt på filmen. Dette er veldig uskyldige greier.

Gjorde stuntene selv

Lokalpatrioten Wirkola spilte inn filmen i Langfjorden, halvannen time unna hjembyen Alta. Det humørsyke nordnorske været skapte store problemer under innspillingen, ikke minst for effektmakerne.

- Både blodet og mekanismene som skulle sprute det utover, frøs til stadighet. Samtidig kjørte vi snøscooter til settet hver dag, og det var nytt for mange. Jeg tror aldri jeg har sett noe så håpløst som da en gjeng med søringer og australiere skulle kjøre scooter for første gang, ler Wirkola.

Oppvokst på scooterryggen tok han da også styret i egne hender da de heftigere stuntene skulle spilles inn. Selv om det holdt på å gå galt.

- De største hoppene, er det en kompis av meg som gjør, men jeg gjør selv mye av kjøringen på bakken. I det ene stuntet jeg gjorde, der jeg steiler bakover, klarte jeg ikke å stoppe i tide. Jeg kjørte rett i et gjerde, men klarte meg heldigvis uten de store skadene.

REGISSØR: Tommy Wirkola.