Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klår på gammel storhet

Det er mange år siden Clawfinger dominerte hitlistene. Nå er de nærmere enn på lenge.

CD: Clawfinger var Skandinavias bidrag til den nye og mer eller mindre alternative metalen for en ti års tid tilbake. Debuten «Deaf Dumb Blind» leverte i krysningen mellom 80-talls hip hop og Faith No More anno 1989. Albumet solgte i bøtter og spann, kritikerne gliste, og veien så lys ut for svenskene Zak Tell (vokal) og Jocke Skog (keyboard, vokal) og de to norske gitaristene Bård Torstensen og Erlend Ottem.

Ti år og tre album seinere er Clawfinger for mange mer en historisk parentes enn millionselgende nu. Kvartetten har gjennom åra holdt på grunnstilen, spedd på med litt industri her og mer melodier der. Men allsangen har likevel stilnet en del, og Clawfinger har vel rett og slett ikke nådd helt fram til mål.

Men det er en revansjelysten gjeng som slipper det femte studioalbumet «Zeroes & Heroes». Oppskriften er den samme skarpskårne metalrappen over tunge nestenindustrielle riff. Men selv om det ikke låter nytt, låter det til tider friskt. Og aggressivt. Og med en lyst til å romme flere uttrykk. Rapper Tell klarer å holde seg på den rette sida av det heseblesende, gitarveggene er solide, og gutta leverer par mulige konsertfavoritter vi ikke har hørt siden «Nigger» og «The Truth».

Men dessverre er det for langt mellom høydepunktene. Skiva åpner kontant, hardt og fengende med tittelsporet og «Recipe For Hate» . «World Domination» er et tredje høydepunkt før kvartetten roter seg bort med den countryinspirerte «Bitch» , og klarer aldri helt å hente seg inn igjen. Clawfinger er ikke helt i mål, men er nærmere enn på ti år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media