Klar til kamp om teatergull

I fjor kjempet de til seg gullmedaljen. Den håper Harald Eia, Jan-Paul Brekke, Helen Vikstvedt og Torbjørn Harr å beholde når Nordisk Mesterskap i teatersport går av stabalen på hjemmebane denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Topptrente lag fra Sverige, Finland og Danmark ankommer Oslo for å forsøke å frata tittelforsvarerne det som blir kalt idrettens styggeste trofé.

- Det blir spennende med det finske laget. De er veldig finske, for å si det sånn, sier Helen Vilstvedt, som ifølge gutta på laget er Norges ubestridte teatersportdronning.

- Hun har lært oss alt vi kan, sier Jan-Paul.

Helen er gift med kanadiske Tony Totino, som vel kan få æren for å ha brakt teatersporten til Norge.

Går for å vinne

- Hva er egentlig teatersport?

- Teatersport er en konkurranse i å improvisere best ut fra visse oppgaver. Sketsjen blir bedømt av publikum eller egne dommere, forteller Jan-Paul.

Fins det noen regler?

- Den eneste regelen i teatersport er at det ikke må være kjedelig. Alt trenger ikke nødvendigvis være morsomt, men det må ikke bli kjedelig.

Hvor mye er teater og hvor mye er sport?

- Det er mest teater. Vi er stort sett skuespillere som holder på med dette. Men konkurranser med bedømming er jo ikke så vanlig i teatret, sier Helen.

Konkurranseinnstinktet er absolutt tilstede hos det norske laget.

- Vi går for å vinne. Hvis vi ikke vinner kommer vi sikkert til å late som ingenting, men det er klart vi blir skuffa, sier Jan-Paul.

Spirituelt forberedt

Noen få dager før de innledende rundene begynner er det et rolig lag vi har foran oss.

- Vi har forberedelsene under kontroll, sier Jan-Paul. - Det er mange komponenter som spiller inn; mentale, fysiske, spiritulle...

- seksuelle og metafysiske, fullfører Helen.

- Dessuten har jeg klippa håret.

Årets Nordiske Mesterskap finner sted i Centralteatret. De innledende kampene går torsdag og fredag klokka 19.00, med finalen på lørdag.

Juryen består blant annet av teatersjefene Ellen Horn og KJetil Bang-Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer