Klare for Cabaret-duell

Mia Gundersen og Helge Jordal får konkurranse i høstens «Cabaret». Oslo Nye Teater setter også opp den berømte musikalen. Med Marit Andreassen og Anders Hatlo i hovedrollene.

- Jeg må innrømme at jeg først tenkte faen! da jeg så at Mia Gundersen også skal spille Sally Bowles, sier Marit Andreassen.

- Jeg burde kanskje skaffe meg et par ballonger oventil hvis jeg skal konkurrere med Mia, legger hun fleipende til.

Mens Bentein Baardson på Den Nationale Scene i Bergen leier inn kjendiser til de attraktive rollene i «Cabaret», velger Kjetil Bang-Hansen å bruke skuespillere fra det faste ensemblet.

- Jeg vil heller lage mine egne stjerner. Helge Jordal og Mia Gundersen er dyktige og flotte scenekunstnere, men «mine» er enda bedre, smiler Kjetil Bang-Hansen, som satte stykket på plakaten lenge før det ble kjent at det skulle spilles i Bergen også.

- «Cabaret» har fått ny og nifs aktualitet når nynazismen er på frammarsj i Europa, sier Marit Andreassen om sammentreffet.

Mange av skuespillerne ved Oslo Nye Teater ønsket seg hovedrollene i stykket, og en rekke av dem stilte på intern audition for regissør Svein Sturla Hungnes og koreograf Marianne Skovli.

- Jeg tvinger ingen til å stille på audition. Skuespillerne ønsket selv en auditionrunde denne gangen. Men jeg tror de må forholde seg til en sterkere konkurranse i framtida, sier Kjetil Bang-Hansen.

Han mener at det blir nødvendig å trekke inn flere gjesteskuespillere også på Oslo Nye Teater.

- Jeg kan skjønne misnøyen i det faste ensemblet på Den Nationale Scene når stjerner utenfra får de store rollene. Men vi må forholde oss til at teatret er i en brytningstid. Utfordringen blir å finne en balanse mellom å jobbe langsiktig i ensembler samtidig som vi åpner for større konkurranse, sier han.

- Dette er ikke et sosialdemokratisk yrke. Du må finne deg i at noen spiller førstefiolin, sier Marit Andreassen.

Anders Hatlo fikk imidlertid rollen som konferansier uten å stille på audition.

- Nei, det nekter jeg! Jeg er ikke god på audition. Og da risikerer jeg heller å miste rollen.

bente.froytlog@dagbladet.no

I OSLO: Marit Andreassen og Anders Hatlo tar gjerne kappestriden mot Mia Gundersen og Helge Jordal i Bergen.