NY RUNDE: Håkon Mjåset Johansen (tv), Erlend Skomsvoll og Steinar Raknes er klare for en høstlig samarbeidsrunde med Chick Corea, 10 år etter «mirakelkonserten» i Molde. Foto: Terje Mosnes
NY RUNDE: Håkon Mjåset Johansen (tv), Erlend Skomsvoll og Steinar Raknes er klare for en høstlig samarbeidsrunde med Chick Corea, 10 år etter «mirakelkonserten» i Molde. Foto: Terje MosnesVis mer

Klare for Chick Corea-turné

Onsdag 27. starter Chick Corea og Trondheim Jazzorkester jubileumsturneen sin i Molde. Kanskje blir det ny plate også.

||| 10 år er gått siden den legendariske «mirakelkonserten» under Moldejazz, da en ung gjeng fra Jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium gikk på scenen som «Konsen Big Band» med jazzsuperstjernen Chick Corea som gjestesolist.

Et par utrolige timer seinere, mens et ekstatisk publikum knapt trodde sine egne ører, var de blitt til «Trondheim Jazzorkester» etter en konsert som ga støtet til videre samarbeid med Corea.

Det skjedde i form av turné, plate og konserter i New York og Tokyo. Nå skal 10-årsjubileet markeres med ny turné — og kanskje ny plate.

Nye låter
— Egentlig var det meningen å bare ha en jubileumsturné, og jeg trodde bare jeg skulle lage et par nye arrangementer, sier arrangør og TJO-leder Erlend Skomsvoll. I forrige uke møtte han bassist Steinar Raknes og trommeslager Håkon Mjåset Johansen i en øvingskjeller i Oslo for å gå igjennom det som i stedet har vist seg å bli uventet mye nytt materiale.

—Chick og jeg har hatt en bra dialog, og i vår og sommer begynte det å rase inn låter fra ham, fortsetter Skomsvoll. —Noen som han har spilt inn før, andre ganske nye. I løpet av høsten har vi — Chick, jeg og Midtnorsk Jazzsenter — funnet ut at vi til og med kanskje skal spille inn et nytt album, så nå skriver jeg arrangementer dag og natt.

—Et album med bare Corea-låter?

—Det er litt tidlig å si. Det ligger an til å bli arrangementer og viderediktning på hans låter, kanskje med noen bidrag fra meg. Ut fra det begynner dette å likne på et slags konsept, en slags suite. Blant annet gjør vi flere av hans «Children?s Songs», og han har også sendt over et par dedikasjonslåter, en som heter «Bill Evans» og en som heter «Dignity», en hyllest som han lagde til moren sin etter at hun døde.

—Hvordan blir det å ta opp samarbeidet igjen?

TURNÉKLAR:  Chick Corea.
TURNÉKLAR: Chick Corea. Vis mer

—Spennende, sier Håkon Mjåset Johansen. —Jeg husker den kvelden for 10 år siden som om det var i går, og vi har jo spilt med Chick siden det. Etter den siste jobben, i Tokyo, snakket vi om at det kunne være morsomt med nytt materiale neste gang, og nå ligger altså alt til rette.

Sprek
—Moldekonserten var en utrolig opplevelse, en av de største konsertene jeg har vært med på, overtar Steinar Raknes.

—Forventningene var skyhøye, og vi i bandet hadde øvd mye i forkant. Men vi hadde bare rukket en kort prøve sammen med Chick, så vi gikk omtrent rett på og var ganske stressa. Men han var enormt flink til å få oss til å slappe av.

—Får dere samlet originalbesetningen?

—Ja, pluss Sissel Vera Pettersen på vokal og saksofon. Hun har en måte å synge på som passer veldig godt til dette prosjektet, sier Skomsvoll, og legger til:

—Chick har blitt 10 år eldre siden Molde, men holder koken. Han er 69 og har 30 konserter fram til jul i USA, Japan og Europa. Det er ganske sprekt.