Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klare for verden

USA-turné, London-konsert, musserende vin og ny plate. Kritikerroste, norske 120 Days spiser kake med de store.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I bibliotekbaren på hotell Bristol i Oslo sitter Jon Bing, Stein Erik Hagen og bandmedlemmene i 120 Days. Blant andre.

Endelig slippes plata deres, og med arrogant eleganse jafser de i seg kake og ber om ei flaske musserende vin. Vokalist Ådne Meisfjord ser knapt opp fra tallerkenen mens han mumler til Dagbladet.

-  Kanskje vi kan snakke om musikken, denne gangen? Ny vinkel?

Ikke millionær

Noe ligger under. Meisfjord har i et intervju med gratisavisa Natt og Dag klaget over hvor vanskelig det er å bomme øl på byen når det står i avisa at du er millionær.

Det er nemlig allerede skrevet opp og ned i Dagbladets spalter om 120 Days millionkontrakt med det respektable amerikanske plateselskapet Vice records, om navnebyttet fra The Beautiful People, via Sex Beat til nå - 120 Days. For ordens skyld: 120 Days er ikke millionærer, men Vice satser 1,8 millioner kroner på turneer, pr., plateutgivelse et cetera. Folk kan gjerne spandere øl litt til, så får vi se hvordan det går.

-  Ok, er dere fornøyde med plata?

-  Ja, den er fin den, svarer Meisfjord.

 UTLANDET: 120 Days er klare med sitt debutalbum, og spiller i kveld konsert foran kontraktssultne bransjefolk i London. Etterpå skal de til USA. Fra venstre: Ketil Ovesen, Jonas Hestvik Dahl, Ådne Meisfjord og Arne Kvalvik. Foto: Steinar Buholm
UTLANDET: 120 Days er klare med sitt debutalbum, og spiller i kveld konsert foran kontraktssultne bransjefolk i London. Etterpå skal de til USA. Fra venstre: Ketil Ovesen, Jonas Hestvik Dahl, Ådne Meisfjord og Arne Kvalvik. Foto: Steinar Buholm Vis mer

-  Vi har vært tro mot oss selv, og hvis noen misliker det, er det opp til dem, svarer Jonas Hestvik Dahl.

Ikke alle i musikk-Norge har omfavnet de ambisiøse kristiansunderne.

-  Det er bare et sunnhetstegn at det er delte meninger. Vi må ha gjort noe riktig når vi har framprovosert så negative og så positive reaksjoner, sier Meisfjord.

-  Ja, det skal litt til at folk sender oss mail for å vise hvor mye de misliker oss, føyer Arne Kvalvik til.

Poff! Servitøren åpner flaska med musserende.

USA-turné

-  Hva skjer med selvtilliten oppi alt dette?

-  Den er like jævlig ... bra som den alltid har vært, svarer Kvalvik og smiler skeivt.

Det kommer godt med. Nå skal de ut på en lang USA-turné for å forsøke å bygge seg et navn. Vice records har et langsiktig perspektiv på bandet, for det anses som anstrengende og tidkrevende å slå gjennom i USA for indieband som 120 Days. De har et godt utgangspunkt. Allerede er det lagt opp til over ti konserter i New York.

Før de reiser over dammen skal de i dag vise seg fram for et svært interessert bransjepublikum i London. Det som kan krype og gå av plateselskaper skal være til stede når 120 Days spiller på Rough Trades klubbkonsept White Heat i kveld. Bandet har ennå ikke signert kontrakt i Storbritannia, og i øygruppas største musikkblad, NME, skriver de: «Please sign them».

Når vi spør hvorfor de satser hardest på utlandet, svarer Meisfjord på sedvanlig vis.

-  Jeg har hørt rykter om at det finnes flere mennesker utenfor Norge enn i Norge. Da er det ikke så unaturlig at vi oppholder oss litt der.

Lenge leve jyplingene!, skriver Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten om 120 Days, og triller terningkast seks. Les anmeldelsen her.