ANIMASJONSMAGI: «The Another World» kommer også til PS3.
ANIMASJONSMAGI: «The Another World» kommer også til PS3.Vis mer

Klarer de å overføre magien til spill?

Legendarisk animasjonsstudio med PS3-spill.

||| Animasjonlegenden Hayao Miyazaki har vært svært tilbakeholden med å la noen lage spill basert på filmene fra Studio Ghibli. Faktisk har det aldri blitt laget spill basert på noen av Ghibli-filmene, og Miyazaki har ved flere anledninger sagt at han ikke liker spill i utgangspunktet.

Det nærmeste studioet har vært dette mediet, er å lage noen animasjoner til spillene «Jade Cocoon» og «Magic Pengel». Derfor var det stort når det Oscar-vinnende studioet, som har stått bak filmer som «Chihiro og heksene» og «Det levende slottet», i 2008 annonserte at de er involvert i utviklingen av Nintendo DS-spillet «NiNoKuni: The Another World». 

Det er studioet som har stått bak Professor Layton-spillene og de siste Dragon Quest-titlene, Level-5, som står for selve utviklingen, mens det er Studio Ghibli som selv er ansvarlig for design og animasjon.

I 2008 annonserte Level-5 bare en Nintendo DS-versjon av spillet, men også «en annen plattform» som helt til nå har vært hemmelig.

Nå avslører imidlertid det japanske spillmagasinet Famitsu (via IGN og Kotaku) at spillet også kommer til PlayStation 3 og at det sannsynligvis vil bli frigitt mer informasjon senere i uka.Ifølge IGN skal magasinet ha skrevet at spillet vil «gjenskape atmosfæren fra en Ghibli-film».

I «NiNoKuni: The Another World» spiller du den 13 år gamle gutten Oliver hvis mor nettopp har gått bort. Men en dukke Oliver fikk fra moren viser seg å være en ånd som gir Oliver en bok med magiske trylleformler og muligheten til å reise til en parallell verden, hvor han får sjansen til å redde moren.

I Nintendo DS-varianten av spillet må spilleren tegne trylleformler på skjermen. Sammen med spillet vil det også følge med en «bok» som viser formlene du skal tegne, noe som gjør at flere nå spekulerer i at PS3-versjonen kommer til å støtte de kommende PlayStation Move-kontrollerne.

Nintendo DS-spillet skulle etter planen ha vært sluppet våren 2010, men ble utsatt til høsten. Det spekuleres også i om DS-spillet kan være kansellert til fordel for en PS3-versjon.

Studio Ghiblis nye film, «The Borrowers», har premiére 17. juli i Japan. Filmen er basert på Mary Norton-boken med samme navn fra 1952. En norsk premiéredato er ennå ikke satt.