MØTES IGJEN: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2 da de fredag ble kalt inn til møte i kulturdepartementet etter forhandlingsbruddet. I dag møtes de igjen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MØTES IGJEN: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2 da de fredag ble kalt inn til møte i kulturdepartementet etter forhandlingsbruddet. I dag møtes de igjen. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Klarer de å redde kanalene til 500 000 nordmenn?

Canal Digital og TV 2 møtes til nye forhandlinger i dag.

(Dagbladet): Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 vil ikke opplyse om tid og sted, utover at møtet skal være tirsdag ettermiddag, ifølge NTB.

Etter at forhandlingene brøt sammen natt til fredag, ble partene kontaktet av Kulturdepartementet som sterkt oppfordret til nye møter.

- Bekymret - Vi er bekymret for hvilke konsekvenser dette vil få for forbrukerne. Vi har bedt Canal Digital og TV 2 om å gjenoppta forhandlingene, og komme fram til en avtale så raskt som mulig, sa statssekretær i kulturdepartementet Mina Gerhardsen, til Dagbladet på fredag.

Etter bruddet i forhandlingene natt til fredag mistet 500.000 Canal Digital-kunder TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Bliss og TV 2 Filmkanalen, tidligere har også TV 2 Zebra og TV 2 Sport blitt borte av samme årsak.

I går ble det kjent at partene ønsket å gjenoppta forhandlingene.

Lang konflikt Indrøy sier partene ønsker mest mulig ro omkring forhandlingene.

Konflikten mellom TV 2 og Canal Digital Kabel har nå pågått i nærmere ett år, en konflikt som har resultert i offentlig skittentøyvask og drittslenging.

Den betente striden dreier seg om hvor mye Canal Digital skal betale TV 2 for å distribuere TV-kanalene, og underveis har både TV 2 og Canal Digital drevet kampanjer mot den andre parten.