«Suspiria»

Klarer du å se hvilken kvinnelig skuespiller dette er?

Dronningen av forvandlinger har gjort det igjen i den italienske grøsserklassikeren «Susperia».  

UGJENKJENNELIG: Skuespiller Tilda Swinton er forvandlet til en eldre mann i den kommende filmen «Susperia». Foto: Scanpix
UGJENKJENNELIG: Skuespiller Tilda Swinton er forvandlet til en eldre mann i den kommende filmen «Susperia». Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nyinnspillingen av Dario Argentinos italienske grøsserfilm fra 1977 er godt i gang. Filmen, som denne gang regisseres av Luca Guadagnino, handler om en ung, amerikansk ballettdanserinne som reiser til et prestisjetungt ballettakademi i Europa. Men ved ballettakademiet oppdager hun skumle og overnaturlige hendelser. En serie grusomme mord avdekker akademiets mørke historie, skriver Deadline.com.

KAMELEON: Tilda Swinton, slik hun egentlig ser ut. Foto: Scanpix 
KAMELEON: Tilda Swinton, slik hun egentlig ser ut. Foto: Scanpix  Vis mer

Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloe Grace-Moretz og Mia Goth spiller hovedrollene i filmen. Nå har spesielt én av disse skuespillerne fått oppmerksomhet for sin rolle i filmen.

Huffington Post har omtalt bildene fra settet til filmen i Berlin. På bildene er skuespiller Tilda Swinton (56) ugjenkjennelig i rollen som en eldre mann.

Ikke første gang

NYTT ANSIKT: Tilda Swinton i Judd Apatows «Trainwreck». Foto: Skjermdump Trainwreck, Universal Pictures.
NYTT ANSIKT: Tilda Swinton i Judd Apatows «Trainwreck». Foto: Skjermdump Trainwreck, Universal Pictures. Vis mer

Det er ikke første gang skuespilleren blir ekstremt forvandlet til en rolle. Hun har også vært mer eller mindre ugjenkjennelig i filmene «Doctor Strange», «Trainwreck» og «Snowpiercer». I sistnevnte, som er regissert av Bong Joon Ho, spiller Swinton en skummel kvinnelig diktator. Hun er heller ikke i denne rollen til å kjenne igjen.

- Det som er med diktatorer er at vi gjør dem til klovner. Jeg tenkte på det største monsteret av en klovn jeg kunne komme på, har hun tidligere sagt om rollen i et intervju med Deadline.com

Hekser og blod

Nyinnspillingen av «Suspiria» er skrevet av David Kajganich og er inspirert av det originale manuset som er skrevet av Argento og Daria Nicolodi.

DIKTATOR: Tilda Swinton som kvinnelig diktator i filmen «Snowpiercer». Foto: Skjermdump Snowpiercer, Universal Pictures Ireland.
DIKTATOR: Tilda Swinton som kvinnelig diktator i filmen «Snowpiercer». Foto: Skjermdump Snowpiercer, Universal Pictures Ireland. Vis mer

I originalfilmen markerte det overnaturlige, hekser og masse blod begynnelsen av Argentos «Tre mødre»-trilogi. Filmen ble etterfulgt av Inferno (1980) og «The Mother of Tears» (2007).

Å forsvinne dypest mulig ned i en rolle, både i utseende og kroppsspråk, virker å være en uoffisiell konkurransegren for noen av Hollywoods dyktigste skuespillere.

Swinton er i godt selskep med Robert DeNiro, Daniel Day-Lewis, Meryl Streep og Philip Seymour Hoffmann som er eller har vært kjent for å endre karakter fullstendig. Også Gary Oldman er blant dem som prøver seg jevnlig.

Oldman er kjent for å velge så ulike roller at videoer med kryssklipping mellom rollene er en egen sjanger på YouTube.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer