Klarer du å skyte raskere enn din egen skygge?

Lucky Luke tilbake som dataspill.

(Dagbladet.no): Ingen i den ville vesten hadde raskere pistolarm enn Lucky Luke, og snart vil Dalton-brødrene nok en gang skjelve av skrekk når Lucky Luke dukker opp som en helaftens animasjonsfilm i «Go West!» i desember.

Som med de fleste andre filmer som lages om dagen, medfører det også at han dukker opp i spillform - på pc, Nintendo DS og mest spennende: Wii. Forskjellen her er at spillet kommer før filmen.

I spillet «Lucky Luke: Go West!» følger vi handlingen fra tegneseriealbumet «Vogntogene» (som også har vært presentert som tegnefilm før).

Om utviklerne i Atari gjør jobben sin godt nok, vil vi dermed få teste vår egen hurtighet i duellenes hete i de lovede minispillene som inngår i spillet.

- Etter suksessen Infogrames hadde med Lucky Luke-lisensen i fortiden, er vi svært glade for å jobbe med lisenshaverne Lucky Comics og filmprodusent Xilam på spillet, sier Mathias Hautefort i Atari i en pressemelding.

I spillet må Lucky Luke eskortere Dalton-brødrene tvers over kontinentet til New York, der de må stå for retten. De nekter imidlertid å la seg føye, og rømmer for å rane banker og skape generell trøbbel. Dermed må Lucky Luke og hans trofaste hest Jolly Jumper til pers.

Du får spille en rekke forskjellige figurer i tillegg til Luke, inkludert Dalton-brødrene. I minispillene får du imidlertid testet mer enn hurtigheten - her er tegning, styring, dansing og musikkspill. Aldersgruppen spillet retter seg mot er med andre ord neppe altfor voksen.

De 80 tegneseriebøkene om cowboyhelten har solgt mer enn 250 millioner eksemplarer i 20 land, og har også resultert i fire helaftens tegneserier, to filmer med skuespillere, tre animerte serier og fem dataspill.

SNART TILBAKE I SPILLFORM: Lucky Luke. Foto: SCANPIX
SNART TILBAKE I SPILLFORM: Lucky Luke. Foto: SCANPIX Vis mer

Mange fans, altså - og de får krysse fingrene for at spillet holder mål når det slippes i november.

FLERE FORMATER: Spillet «Go West!» kommer til Wii, pc og Nintendo DS.