Klarer Rino å få snøret i bånn?

Se ferske klipp fra premiereklare «Fatso».

(Dagbladet.no): Om to uker har filmen «Fatso» premiere.

Den ferdige kopien ble klar på tirsdag. Nå som siste hånd er lagt på verket, gleder regissør Arild Fröhlich seg til å få filmen ut til folk.

- Ja, herregud, jeg er veldig spent. Det blir spennende å se hvordan filmen blir mottatt, hva publikum synes, sier Fröhlich til Dagbladet.no.

«Fatso» er basert på Lars Ramslies roman med samme tittel. Der møter man den seksuelt forknytte 30-åringen Rino, som har et tankesett sterkt påvirket av all pornoen han forbruker. Dette viser seg å bli en utfordring når en frisinnet jente flytter inn som leieboer.

Fröhlichs adapsjon skiller seg imidlertid fra romanen på flere punkter. Blant annet med tidligere omskrevne animasjonssekvenser.

- Filmen er nødvendigvis litt annerledes enn boka, men jeg har tatt vare på karakterene og tonen. Jeg var mer tro mot teksten i starten, men så la jeg den fra meg og lot filmen leve sitt eget liv. Noen roller har blitt større, andre mindre, og slutten er annerledes, forteller Fröhlich.

Klippet i denne teaseren er fra et stykke ut i filmen. 

- I starten lever Rino isolert og trygt i leiligheten, han har valgt bort livet utenfor. Men det hele endrer seg når Malin flytter inn. Her har han fest, riktignok ikke initiert av ham selv, og vil være sosial. Man ser jo at han har lyst til å få det til, han prøver som alle andre her i verden, men lykkes kanskje ikke helt.

Klarer Rino å få snøret i bånn?

Fröhlich karakteriserer innspillinga som veldig gøy. Teamet har vekselvis jobbet hardt og tatt seg en fest sammen, og skuespillerne har vært med på å utforme rollene. 

Se et klipp fra innspillinga her.

- Jeg så «Sønner» på premieredagen og tenkte om hovedrolleinnehaveren (Nils Jørgen Kaalstad, journ.anm.) at «- Han er så jævlig bra». Vi to har jobbet lenge sammen for å finne karakteren i et filmatisk univers, ikke et sosialrealistisk. Dette er ikke virkelighet, det er film. Vi ville ikke gjøre hovedpersonen karikert, men vi har gjort ham veldig tydelig, forteller Fröhlich.