Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klarer Scarlett å overbevise «Iron Man»-fansen?

Mange nye fjes i oppfølgeren.

NYE BILDER: Fansen var i utgangspunktet skeptiske til å ha Scarlett Johansson i rollen som Black Widow. Til neste år får hun sjansen til å bevise at de tok feil. FOTO: MARVEL
NYE BILDER: Fansen var i utgangspunktet skeptiske til å ha Scarlett Johansson i rollen som Black Widow. Til neste år får hun sjansen til å bevise at de tok feil. FOTO: MARVEL Vis mer

||| For mange superheltfans er «Iron Man 2» en av de viktigste grunnene til å glede seg til 2010.

Nå har det blitt sluppet noen nye bilder fra oppfølgeren, mens Jeff Bridges avslører hva som muligens gjorde den første filmen til en suksess.

Kontroversiell Scarlett
Når man lager film i denne sjangeren må man for all del passe på å ikke fornærme den ivrige blodfansen, noe vi regner med at regissør Jon Favreau vet det meste om nå.

En av Favreaus mest kontroversielle avgjørelser har vært å gi rollen som  Black Widow til Scarlett Johansson, da superstjernen i utgangspunktet ikke hadde så mye fysisk til felles med tegneseriekarakteren. Da de første bildene dukket opp i sommer kunne man imidlertid se at både rødt hår og tettsittende, svart skinndrakt var på plass.

TEKNOLOG: Robert Downey jr./Tony Stark får nye problemer å hanskes med, blant annet sin egen hang til å ty til flaska. FOTO: MARVEL
TEKNOLOG: Robert Downey jr./Tony Stark får nye problemer å hanskes med, blant annet sin egen hang til å ty til flaska. FOTO: MARVEL Vis mer

Karakteren Black Widow er i tegneserieversjonen en russisk spion som egentlig heter Natalia Romanova, og som forsøker å forføre Tony Stark/Iron Man.

Nye fjes i film nummer to er også skuespiller Mickey Rourke, som fikk en enorm statusheving med fjorårets «The Wrestler», kultfavoritt Sam Rockwell, komikerlegende Garry Chandling og Don Cheadle som Lt. Colonel James Rhodes.

Manglende manus
Norskfødte Haakon Nygaard-Østby var med å skrive manus til film nummer én, men har ikke hatt noe med oppfølgeren å gjøre.

OPPTATT: Mickey Rourke/Ivan Vanko finpusser på sin drakt. FOTO: MARVEL
OPPTATT: Mickey Rourke/Ivan Vanko finpusser på sin drakt. FOTO: MARVEL Vis mer

I et intervju med In Contention avslører Jeff Bridges, som spilte Obidiah Stane i eneren, at manus uansett ikke var mye til hjelp.

- Det var ikke noe manus, mann. Alt de hadde var en kladd, sier skuespilleren, som snart er aktuell med «Crazy Heart».

Han forteller at skuespillerne derfor måtte improvisere svært mye. Dette kan også ha vært grunnen til at resultatet ble så bra, selv om det var anstrengende da det pågikk:

ORIGINALEN: Black Widow, slik hun kjennes igjen i Marvel-originalen.
ORIGINALEN: Black Widow, slik hun kjennes igjen i Marvel-originalen. Vis mer

- Vi måtte gå tilbake til traileren vår og jobbe med scenene, for deretter å ringe opp manusforfatterne for å spørre om de hadde noen ideer. Imens stod staben og trampet med foten og var utålmodige, sier han.

«Iron Man 2» settes opp på kino 30. april til neste år. Denne gangen er det Justin Theroux («Tropic Thunder») som har skrevet manus sammen med Favreau.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media