- Klart det var farlig

Anne-Kat. Hærland er Jarle Andhøys nyeste matros. Seilturen sendes på TVNorge til våren, og var ikke uten risiko.

MATROS: Anne-Kat. Hærland kaster loss med Jarle Andhøy for en ny runde «Berserk» på kanalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MATROS: Anne-Kat. Hærland kaster loss med Jarle Andhøy for en ny runde «Berserk» på kanalen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Anne-Kat. Hærland vender tilbake til TV-ruta, nok en gang til TVNorge, men denne gang i en helt nye og uvante omgivelser: På en seilbåt i Antarktis med Jarle Andhøy. 

Overfor Dagbladet er Hærland klar på at seilasen var forbundet med risiko. 

- Vi seilte i Antarktis, så det er klart det var farlig. Det kunne potensielt være kjempefarlig. Vi hadde ikke kamerateam og følgebåt på slep, for å si det sånn. Det var bare oss på denne båten i to måneder, sier Hærland om eventyret.

Sjøsyk «Anne-Kat. Hærland har det definitivt i kjeften, men kan hun gjøres til en garvet ishavsseiler?» skriver TVNorge om det nye konseptet. «Berserk - i pionerenes farvann» blir å finne på skjermen tidlig neste år. 

- Det var sjøsyke jeg var mest redd for, fortsetter komikeren, som likevel ikke følte seg om en fisk på land der hun fløt rundt i Sørishavet.

- «Berserk» er jo langt unna noe komikeren Anne-Kat. har gjort tidligere, men jeg har et privatliv jeg også, og der er jeg veldig glad i naturen. Da denne muligheten oppstå sa jeg ja med en gang. Det var et eventyr jeg måtte gjøre, sier hun. 

Rim j skjegget Historien om hvordan Hærland gikk fra talk- og sceneshow til bøljan blå er et farvann av tilfeldigheter. Hun takket ja til å bli med Andøy på seiltur da hun møtte ham på spasertur på Bygdøy utenfor Oslo.

- Han spurte om jeg ville bli med og få rim i skjegget, og jeg svarte med å spørre når vi kunne dra, forteller Hærland.

Andhøy kaster loss for en seilas med et usannsynlig mannskap. I tillegg til Hærland, var rockegitarist Petter Baarli, kjent fra Backstreet Girls og Valentourettes, dekksgutt. 

KAPTEINEN OG DEKKSGUTTA: Anne-Kat. Hærland og Petter Baarlie blir med kaptein Jarle Andhøy til Antarktis på TVNorge i vår.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAPTEINEN OG DEKKSGUTTA: Anne-Kat. Hærland og Petter Baarlie blir med kaptein Jarle Andhøy til Antarktis på TVNorge i vår. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Når du har med deg Norges humordronning og landets råeste gitarist på seiltur i to måneder, da bare må det bli rock n' roll, bedyrer Andhøy.

Fine damer til sjøs Seilturen han og Hærland la ut på ble i vår politianmeldt av Norsk Polarinstitutt. Andhøy var også i Høyesterett etter en tidligere tur til Antarktis uten tillatelse eller forsikring. Han har også tidligere laget seilprogram på TVNorge, da om jakten på det forliste «Berserk»-mannskapet. 

- Ble du lei av Hærland underveis?

- Nei, tvert i mot. Jo lenger du er til sjøs, jo finere blir damene rundt deg, ler Andhøy.