<strong>MATROS:</strong> Anne-Kat. Hærland kaster loss med Jarle Andhøy for en ny runde «Berserk» på kanalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MATROS: Anne-Kat. Hærland kaster loss med Jarle Andhøy for en ny runde «Berserk» på kanalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Klart det var farlig

Anne-Kat. Hærland er Jarle Andhøys nyeste matros. Seilturen sendes på TVNorge til våren, og var ikke uten risiko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anne-Kat. Hærland vender tilbake til TV-ruta, nok en gang til TVNorge, men denne gang i en helt nye og uvante omgivelser: På en seilbåt i Antarktis med Jarle Andhøy. 

Overfor Dagbladet er Hærland klar på at seilasen var forbundet med risiko. 

- Vi seilte i Antarktis, så det er klart det var farlig. Det kunne potensielt være kjempefarlig. Vi hadde ikke kamerateam og følgebåt på slep, for å si det sånn. Det var bare oss på denne båten i to måneder, sier Hærland om eventyret.

Sjøsyk «Anne-Kat. Hærland har det definitivt i kjeften, men kan hun gjøres til en garvet ishavsseiler?» skriver TVNorge om det nye konseptet. «Berserk - i pionerenes farvann» blir å finne på skjermen tidlig neste år. 

- Det var sjøsyke jeg var mest redd for, fortsetter komikeren, som likevel ikke følte seg om en fisk på land der hun fløt rundt i Sørishavet.

- «Berserk» er jo langt unna noe komikeren Anne-Kat. har gjort tidligere, men jeg har et privatliv jeg også, og der er jeg veldig glad i naturen. Da denne muligheten oppstå sa jeg ja med en gang. Det var et eventyr jeg måtte gjøre, sier hun. 

Rim j skjegget Historien om hvordan Hærland gikk fra talk- og sceneshow til bøljan blå er et farvann av tilfeldigheter. Hun takket ja til å bli med Andøy på seiltur da hun møtte ham på spasertur på Bygdøy utenfor Oslo.

- Han spurte om jeg ville bli med og få rim i skjegget, og jeg svarte med å spørre når vi kunne dra, forteller Hærland.

Andhøy kaster loss for en seilas med et usannsynlig mannskap. I tillegg til Hærland, var rockegitarist Petter Baarli, kjent fra Backstreet Girls og Valentourettes, dekksgutt. 

<strong>KAPTEINEN OG DEKKSGUTTA:</strong> Anne-Kat. Hærland og Petter Baarlie blir med kaptein Jarle Andhøy til Antarktis på TVNorge i vår.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAPTEINEN OG DEKKSGUTTA: Anne-Kat. Hærland og Petter Baarlie blir med kaptein Jarle Andhøy til Antarktis på TVNorge i vår. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Når du har med deg Norges humordronning og landets råeste gitarist på seiltur i to måneder, da bare må det bli rock n' roll, bedyrer Andhøy.

Fine damer til sjøs Seilturen han og Hærland la ut på ble i vår politianmeldt av Norsk Polarinstitutt. Andhøy var også i Høyesterett etter en tidligere tur til Antarktis uten tillatelse eller forsikring. Han har også tidligere laget seilprogram på TVNorge, da om jakten på det forliste «Berserk»-mannskapet. 

- Ble du lei av Hærland underveis?

- Nei, tvert i mot. Jo lenger du er til sjøs, jo finere blir damene rundt deg, ler Andhøy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer