Klart for Ball

AUSTIN (Dagbladet): Den amerikanske bluesstjernen Marcia Ball er det kvinnelige toppnavnet når Notodden Blues Festival starter i dag. Vi møtte den nye bluesdronningen hjemme i Texas - der hun lader opp med hagearbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marcia Ball holder 125- 150 konserter i året. I tillegg til en rekke festivaljobber har hun i sommer turnert USA med materialet fra trioplata «Sing It!», sammen med Irma Thomas og Tracy Nelson.

Til Notodden kommer hun med et band på fire, og publikum kan forvente pulserende rhythm'n'blues, boogie woogie og New Orleans-musikk i tradisjonen til Professor Longhair. - Han er en mentor og stor inspirasjonskilde, sier Marcia. Et annet forbilde er bluesvokalisten Etta James, som dessverre droppet Notodden i år.

Marcia er en av dem som puster henne i nakken. Hun blir i dag regnet blant de aller største, og ble nylig kåret til årets beste moderne, kvinnelige bluesartist under prestisjetunge Handy Awards.

Hippieby

Marcia er akkurat kommet tilbake fra festivaljobb i Australia og har så vidt rukket å plukke med seg noen nye planter fra gartneriet når vi treffer henne hjemme i Garner Street. Men hun trenger ingen unnskyldning for å legge vekk spaden og prate om musikk - og om Austin.

Hun havnet der nærmest ved en tilfeldighet. På tur fra Louisiana til California i 1970 stoppet hun for å besøke venner og fikse bilen. Marcia ble så fascinert av musikken, maten og den spesielle stemningen i byen at hun er blitt der siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer