Viaplay satser på «Det store eksperimentet» som tv-kalender

Klart for første julekalender på strømmetjeneste

Viaplay kaster seg på den norske tv-kalendertradisjonen med «Det store eksperimentet».

LÅSES INN: I «Det store eksperimentet» må barn gjennomføre vitenskapelige eksperimenter for å slippe ut av laboratoriet. Foto: Anna Gerden, Stockholms Tekniske Museum
LÅSES INN: I «Det store eksperimentet» må barn gjennomføre vitenskapelige eksperimenter for å slippe ut av laboratoriet. Foto: Anna Gerden, Stockholms Tekniske Museum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julekalendere på tv er en solid norsk adventstradisjon, som fremdeles kan trekke store seergrupper til skjermen selv fjerde eller femte gang de går i reprise. Når populære kalendere tas av lufta, venter ofte sterke reaksjoner fra nostalgikerne.

Nå kaster også en strømmetjeneste seg på det folkekjære konseptet, og 1. desember er det klart for premiere på «Det store eksperimentet» hos Viaplay, skriver strømmetjenesten i en pressemelding.

Programmet blir et slags populærvitenskapelig magasin som «informerer, underholder og oppmuntrer barn gjennom 24 ulike eksperimenter, og har som mål å øke barnas forståelse og interesse for temaer som blant annet kjemi, musikk og matte,» melder Viaplay, som hevder at dette blir den første julekalenderen laget eksklusivt for en strømmetjeneste.

- Vi har allerede humor, drama, spenning og sport i vår portefølje av originalt innhold, og nå styrker vi også tilbudet mot våre yngste seere. Med denne produksjonen får vi enda mer lokalt innhold, i tillegg til at vi gir barna underholdning med substans, forteller administrerende direktør i Viaplay, Jonas Karlén.

Programmet tar form som en rekke utfordringer for to nysgjerrige barn som har blitt innelåst i mystiske Professor Primus' laboratorium. Der må de gjennom 24 eksperimenter for å nærme seg friheten.

Serien spilles inn i Stockholm og lages i egne versjoner for de ulike nordiske landene.

Fra før er det kjent at også NRK lanserer den nye dramajulekalenderen «Snøfall» i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer